SM-hallien ennakko

15.2.2019

Anne-Mari Lehtiö ja valmentajansa Pekka Kelonurmi Jyväskylän Kalevan kisoissa.
Anne-Mari Lehtiö ja valmentajansa Pekka Kelonurmi Jyväskylän Kalevan kisoissa.

Kuopion SM-halleissa kilpailee kolme Kenttäurheilijoiden edustajaa + miesten viestijuokkue.

SM-hallit kilpaillaan viikonloppuna Kuopiossa. Kenttäurheilijoista SM-halleissa kilpailee kolme urheilijaa sekä miesten viestijoukkue.

Suurimmat odotukset kohdistuvat Anne-Mari Lehtiöön. Viime talven hallimestari hyppäsi ennätyksensä 624 kaksi viikkoa sitten. Tällä tuloksella Lehtiö on tilastoissa kolmantena Taika Koilahden (645) ja Jessica Kähärän (632) takana. Naisten pituushypyn taso on kovin vuosiin, joten mitalikamppailusta on odotettavissa tavallistakin jännittävämpi. Sunnuntaina Lehtiö kilpailee sivulajissaan 200 metrillä. 

Miesten 200 ja 400 metrille osallistuvat Leo Uusimäki ja Elias Jrad. Urheilujoukoissa asepalvelustaan suorittava Uusimäki avaa kautensa SM-halleissa. Sikäli tilanne on hieman arvoituksellinen mutta testit ovat osoittaneet Uusimäen juoksukunnon olevan kohdallaan. Viime kesän kymmenottelun Kalevan kisojen hopeamitalisti ei tee hallikaudella otteluita, vaan kilpailee yksittäisissä lajeissa. Elias Jradin hallikausi on tähän asti tuottanut uudet halliennätykset 200 ja 400 metrillä ajoin 22.67 ja 50.94. 200 metrin aika on Jradin paras tulos myös ulkoradat huomioon ottaen.

Miesten joukkue osallistuu 4 x kierroksen viestiin. Kuopiossa yhden kierroksen mitta on 337 metriä. Miesten joukkueen kokoonpano on Leo Uusimäki, Elias Jrad, Tuomas Hyytiäinen ja Veeti Katainen. Vielä 17-sarjassa kilpaileva Veeti Katainen pääsee kovassa paikassa tekemään SM-kisadebyyttinsä. Katainen siirtyi yleisurheilun pariin vasta viime kesänä.

3000 metrin kilpailuun ilmoittautunut Jenni Moskari ei tällä tietoa ole starttaamassa.

Livestream

Live-tulokset