Tuloskatsaus ja SM-maantiejuoksuennakkoa

10.4.2024

Petri Juuti

Pääsiäisen jälkeinen viikko oli vuoden hiljaisin kilpailuiden suhteen, eikä tuloksia ole kuin sunnuntailta. Ensi viikonloppuna vauhti kiihtyy, kun maantiejuoksun Suomen mestaruuksista kilpaillaan Lahdessa. Yleisessä sarjassa juoksee kolme miestä ja naista. Naisissa juoksevat Laura Heikkilä, Minna Hirvonen ja Laura Manninen. Mannisella on edellisvuosilta kaksi mestaruutta ja SM-hopea. Miehissä kilpailevat Rasmus Krogell, Kristian Lindroos ja Toni Pasanen. Krogell juoksee ensimmäisen puolimaratoninsa, Lindroos oli kaksi vuotta sitten kuudes Raumalla.

Aikuisurheiluliiton SM-puolimaratonilla kilpailee neljä naista ja yhdeksän miestä. Näin joukkueitakin saadaan jalkeille peräti neljä, N35, M45, M50 ja M55 joukkue. KU-58 on aina ollut taitava joukkueiden muodostamisissa SAUL:n kilpailuissa. Vuosi toisensa jälkeen on joukkuemitaleita tullut Vantaalle. Henkilökohtaisissa kilpailuissa odotettavissa on myös henkilökohtaista menestystä. Petri Juuti juoksi viime viikonloppuna Berliinissä ja juoksee saman matkan 45-vuotiaissa Lahdessa. Henkilökohtaisia mitaleitakin on tulossa useampia, mutta kauden alussa nimeäminen on vielä vaikeaa. Olen kisoissa SAUL-Median toimittajana ja kamera ja kynä on valmiina.

Nuoremmat pääsevät myös maantielle. 17.huhtikuuta juostaan piirinmestaruuksista maantiellä Hakunilan Urheilupuistossa. Sarjoja on 9-vuotiaista 15-vuotisiin.  

 

7.4. Espoo/A, Hallijuoksusarja:

M 3000 m - ylipitkä rata/oversized 2) Juhani Pietarinen (-87) 10.07,0h PB.

M50 3000 m - ylipitkä rata/oversized 3) Jukka-Pekka Hassinen (-60) 12.31,5h, 4) Seppo Vanhala (-52) 13.38,6h PB

 

7.4. Berlin GER

M Puolimaraton  Petri Juuti 1.15.39

 

 

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva: Olli Leino