Vastuullisuus yleisurheiluharrastuksessa

Kenttäurheilijat-58 on sitoutunut Olympiakomitean vastuullisuusohjelmaan "Reilu Peli Urheilyhteisön eettiset periaatteet" sekä  Suomen Urheiluliiton vastuullisuusohjelmaan "Vastuullisuus yleisurheilussa". Reilun pelin eettisiin periaatteisiin kuuluvat seuraavat osa-alueet.

  • Hyvä hallinto
  • Turvallinen toimintaympäristö
  • Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo
  • Ympäristö ja ilmasto
  • Antidoping

Seura on laatinut myös omat yleisurheilukoulujen ja harjoitusryhmien pelisäännöt. Harjoitusryhmien valmentajat ovat lajiliiton kursseilla koulutettuja ja he suorittavat myös vastuullinen valmentaja -verkkokoulutuksen. Seurassa harrastavien nuorten on mahdollista suorittaa Häirintä urheilussa -kurssi nuorille -verkkokoulutuksen. 

Ilmoita epäasiallisesta käytöksestä

Mikäli kuitenkin kohtaat epäasiallista käytöstä yleisurheiluharrastuksen parissa, on monia mahdollisuuksia ilmoittaa tapahtuneesta eteenpäin. 
Mikäli kyseessä on lasten välinen asia, ota ensisijaisesti yhteyttä seuran nuorisopäällikköön ja ryhmän valmentajaan. Kaikissa muissa asioissa voit olla yhteydessä seuran toiminnanjohtajaan, nuorisopäällikköön tai seuran puheenjohtajaan. Yhteystiedot löydät tämän sivun lopusta.

Käytettävissäsi ovat myös Suomen Urheiluliitin eettisen keskuksen ja Väestöliiton ilmoituskanavat. 

SUEK:n ILMO-palvelu

  • Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK:n palvelu, jossa voit tehdä ilmoituksen urheilijan tai muun toimijan epäilyttävästä toiminnasta ja urheilun eettisistä rikkomuksista urheilussa. Ilmoituksen voi tehdä nimellään tai nimettömästi.

Väestöliiton ”Et ole yksin” -palvelu

  • Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishanke, jonka päämääränä on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalisen häirinnän ja kaikenlaisen väkivallan kokemuksia urheilussa. Palvelussa seksuaaliväkivallan ja häirinnän, epäasiallisen käytöksen tai kiusaamisen kohteeksi joutunut urheilija tai urheilutoimija sekä heidän läheisensä voivat olla yhteydessä ja saada apua. Palvelusta löydät mm. matalan kynnyksen chat-palvelun.

Yhteystiedot:

Puheenjohtaja
Heikki Mäkinen
040 514 8513
puheenjohtaja@ku58.fi

Toiminnanjohtaja
Eemeli Kaartinen
045 160 0541
eemeli.kaartinen@ku58.fi

Nuorisopäällikkö
Kia Oilinki
040 1281518
kia.oilinki@ku58.fi