28.1.2019

Iina-Kaisa Mäkelä Kalevan Kisojen ottelun kuulantyönnössä. Kuvaaja: Olli Leino.

Kenttäurheilijoita kilpaili Liikuntamyllyssä, Kuopiossa ja USA:n yliopistossa.

Sunnuntaina liikuntamyllyssä kilpailtiin Helsy-hallien ensimmäinen osa. Mukana oli useita Kenttäurheilijoiden edustajia, varsinkin juniorisarjoissa nähtiin ilahduttavasti monia uusia ennätyksiä.

Miesten 60 metrillä Aapo Alenius vertyy lähemmäs ennätyslukemiaan. Sunnuntai-iltana syntyivät SB-lukemat 7.08 alkuerissä ja B-finaalin toiseen sijaan oikeutti aika 7.10. Elias Jrad puolestaan juoksi 400 metrillä B-erän toiseksi ajalla 51.10, joka riitti kokonaiskilpailussa kuudenteen sijaan.

Ottelijat Petri Lemmetyinen ja Iina-Kaisa Mäkelä ottivat tuntumaa yksittäisiin lajeihin ennen tulevan viikonlopun Helsyn moniotteluita. Lemmetyinen avasi kautensa seiväshypyllä, jossa tulos 440 riitti pronssille. Mäkelä puolestaan teki kelpo tulokset korkeudessa ja kuulassa. Korkeuden tulokseksi merkittiin SB 164. Pudotukset uudesta ennätyskorkeudesta 169 olivat lupaavan niukkoja. Naisten kuulakilpailun Mäkelä voitti tuloksella 12.30.

Juniorisarjoissa Ville Harju otti pronssia M19 3000 metrillä uudella ennätyksellään 9.54,36. Veeti Katainen paransi ennätystään kymmenyksen M17 60 metrillä. Finaalissa syntynyt 7.48 toi viidennen sijan. Niin ikään viidenneksi sijoittui M17 pituudessa Leo Rautiainen uudella ennätyksellään 581. Edith Eikkinen juoksi ennätyksen 10.36,47 ja sijoittui seitsemänneksi naisten kovavauhtisessa 3000 metrin kilpailussa, jonka voitti Sara Kuivisto ennätyksellään 9.30,06.

Perjantaina Anne-Mari Lehtiö voitti Kuopiossa pituuskilpailun tuloksella 596 ja paranteli kahdella sentillä SB-tulostaan. Kauden avauksessaan Seattlessa Tuomas Kaukolahti kolmiloikkasi 15.94 ja voitti yliopistosarjan kilpailun.