Viikonloppuna viidet arvokilpailut- mitaliodotuksia kaikista kisoista

23.2.2023

Mico, Tero ja Max Lampinen suuntaavat Pajulahteen perjantaina

24.2-26.2 on todellinen yleisurheilun ja Masters-urheilun superviikonloppu. SM-mitaleista kilpaillaan neljällä paikkakunnalla ja Pohjoismaiden mestaruuksista Islannin Reykjavikissä.


24.2 Kiekonheiton talvimestaruuskilpailut, Lahti

Kiekon talvisista SM-titteleistä heitetään Pajulahti-hallissa perjantaina. Mico Lampinen on hallitseva Suomen mestari ja tälläkin kertaa vahvin ehdokas korkeimmalle pallille 17-vuotiaiden sarjassa. Max Lampiselle kiekko on kakkoslaji. Tilastotulosten perusteella Vantaan Liikuntagaalassa palkittu Max palaa Lahdesta kotiin 19-vuotiaiden SM-mitalin kanssa. Micoa ja Maxia valmentaa oma isä, Tero Lampinen.

Tulospalvelu⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Heiskasille ja Korvelle SM-mitalit on tuttu juttu. Kuva Jyväskylän SM-viesteistä

24.2-26.2 Nuorten SM-hallit, Oulu

Seurasta osallistuu kahdeksan kilpailijaa Oulu-hallissa kilpailtaviin nuorten SM-halleihin. 22-vuotiaissa kilpailevat Junnu Korvenpää ja Rosa Salonen. 19-vuotiaissa kisaavat Joona ja Santtu Heiskanen. 17-vuotiaissa mukana ovat Ville Korhonen, Tero Korpi, Niko Tilander ja Eero Wuoti. Mitalitoiveita on jokaisessa ikäluokassa. Korvenpää oli jo aikuisten SM-halleissa kuudes ja on jopa ennakkosuosikki 800 metrillä. 19-vuotiaissa Joona Heiskanen on yleensä palannut SM-kisoista mitalin kera viime vuosina. 17-vuotiaissa Tero Korpi on myös SM-kisoissa yleensä aina kavunnut palkintopallille 14-, 15- ja 16-vuotiaissa. Tosin tällä kertaa Tero kilpailee itselleen alimatkoilla, pisimmän matkan ollessa 1500 metriä.  Kaikilla muillakin urheilijoillamme on hyvät mahdollisuudet hyviin sijoituksiin Valkeassa Kaupungissa.

Tulospalvelu⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

J-P Hassinen

24.2-26.2 Nordic Masters Open – Pohjoismaiden Mestaruuskilpailut, Reykjavik

Islannissa kilpailee kaksi miestä 60-vuotiaissa. Sekä Jukka-Pekka Hassinen että Tero Kuparinen hyppäävät seivästä. Hassinen kilpailee lisäksi useammassakin juoksulajissa ja pyrkii Suomen joukkueeseen myös 4X200 metrin viestissäkin.

Nordic Masters Open - nettisivut


25.2 SAUL SM-hallimoniottelut, Jyväskylä

Jyväskylässä viisiotteluun osallistuvat Kirsi Helén 40-vuotiaissa, Kari Elomäki 50-vuotiaissa ja Hanna Karjalainen 55-vuotiaissa. Kolmikko harjoittelee Olli Leinon aikuisurheilu-ryhmässä. Ainakin SM-mitali on tulossa Jyväskylästäkin.

Kisasivut ja tuloslinkki⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Sari Juuti

25.2-26.2 SAUL Vapaan tyylin SM-hiihdot, Tampere

Sari Juuti on ilmoittautunut 50-vuotiaiden 20 kilometrille. Sari kertoi suunnitelmastaan jo tammikuun Maantiejuoksucupissa. Tämä on tietääkseni ensimmäinen kerta, kun urheilijamme osallistuu SAUL:n SM-hiihtoihin. SAUL-maljaan lasketaan pisteitä yleisurheilun lisäksi hiihdosta ja pikaluistelusta. Tämä on hyvä lisä pistepottiimme. Seura on vuosi vuodelta parantanut sijoitustaan Malja-kilpailussa. Ensi vuonna varmaan jo nähdään KU-58:n miehiäkin kilpaladulla SAUL SM-hiihdoissa. Yleensä vantaalaiset hiihtävät Vantaan Hiihtoseuran väreissä, mutta tämä ei ole kilpailevaa toimintaa, sillä VHS ei ole SAUL:n jäsenseura.

Kisasivut

Tsemppiä kaikille mestaruuskilpailuihin, mitalit kotiin!


Juha Kylänpää