Viikonloppuna paljon KU-58:n urheilijoita SM-kilpailuissa

25.9.2020

Edith Eikkinen: Kuva: Markku Rimpiläinen

SM-maastot juostaan Kurikassa viikonloppuna. Sunnuntaina kilpaillaan televisioidussa (27.9 TV2 kooste 15:30-17:10 ja Areena 10:56 alkaen) tapahtumassa.

Kurikassa kilpaillaan 11 KU-58:n juoksijan voimin.

Edith Eikkinen oli jo Kemissä elokuussa ratajuoksussa 19-vuotiaiden SM-mitaleilla ja samaa voi odottaa myös Kurikasta.

Samanikäisissä miehissä seuralla on joukkuekilpailuun tarvittavat kolme juoksijaa. Juuso Hava, Junnu Korvenpää ja Rasmus Krogell juoksevat kuusi kilometriä. Havalla ja Krogellilla SM-mitali on jo Kotkan viesteistä. Varsinkin joukkuekilpailussa on hyvä mahdollisuus yltää mitaleille.

15-vuotiaissa pojissa matkana on neljä kilometriä. Seurasta on ilmoitettu neljä juoksijaa, Joona ja Santtu Heiskanen, Tero Korpi ja Josue Perez Rosello. Seitsemän joukkuetta taistelee SM-mitaleista, KU-58 on vahva mitaliehdokas. Aivan mahdotonta ei ole henkilökohtainenkaan mitali.

22-vuotiaden kuudella kilometrillä juoksevat Marko Alasaukko-Oja, Antton Koivisto ja Miikka Ojala. Tässä sarjassa joukkueita on viisi. Sijoituspisteiden osuessa kohdalleen, on SM-mitali tässäkin sarjassa mahdollinen.

Hienoa, että seuralla on joukkueita jopa kolme taistelemassa Kalvan Malja- pisteistä. Viime vuosina tuo joukkuekilpailun arvostus on ollut yleisesti hiukan hukassa ja monta mitaliakin on jäänyt jakamatta. SM-mitali on kuitenkin aina SM-mitali!

Lauantaina SAUL:n SM-maastoissa kilpailevat aikuisurheilijamme. 45-vuotiaissa naisissa juoksee Sanna Kullberg, 60-vuotiaissa Jarmo Viitanen ja 35-vuotiaissa Jari Välikorpi. Välikorvelle Kurikan maisemat ja radat ovat tuttuja.

Lauantaina kilpaillaan SM-maantiekävelyissä Lapualla. Seuran edustajana kilpailuissa on 15-vuotiaiden 5 kilometrillä Sara Puiro.

SM-maastot:

SM-maantiekävelyt


Teksti: Juha Kylänpää