Uusimäki avasi aitakautensa Lohjalla – Rosello paransi ennätystään esteissä

24.7.2020

Hilla Uusimäki juoksi kauden ensimmäisen 400 metrin aitakisansa Lohjan Junior Gamesissa. Kauden avaus toi kolmossijan käsiajalla 60,8. Edellisen kerran Uusimäki oli juossut ratakierroksen aidat kesäkuussa 2019.

-        Sellainen pikkunätti juoksu kauden avaukseksi. Aitatekniikka meni hyvin ja jaksoin puristaa loppuun, vaikka aloitin aavistuksen liian kovaa. Avauskisa ei koskaan ole helppo, mutta tähän juoksuun olen tyytyväinen. Uusimäki totesi juoksun jälkeen.


-        Viivästyksen ansiosta sää parani meille juoksuun, sade loppui ja tuuli tyyntyi. Ihanteellinen keli pitkiin aitoihin. Uusimäki summasi olosuhteen.


-        Seuraavaksi juoksen elokuun alussa aidat joko Turussa tai Espoossa. Kilpailusuunnitelma on vielä vähän auki. Uusimäki kertoi.

Viivi Lehikoinen  Kuva: Juha Kylänpää

Uusimäen edelle ehättivät HIFK:n Viivi Lehikoinen (59,1) ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Heidi Salminen ennätyksellään 60,6. Kilpailuissa jouduttiin tyytymään käsiajanottoon kameran siirron jälkeen. Sähköajat saatiin takasuoralla juostuista 100 metrin alkueristä, mutta etusuoralle siirron jälkeen kamera ei toiminutkaan heti. Tämä aiheutti myös yli puolen tunnin viivästyksen lähtöihin. Alkuperäisen aikataulun mukaan kisahetkellä olisi satanut, mutta puoli tuntia myöhemmin sade ja tuuli loppuivat ja lämpötilakin nousi muutaman asteen.

Perttu Grönvall, Josue Perez Rosello ja Jens-Arne Kero. Kuva Juha Kylänpää 

Josue Perez Rosello on toistaiseksi ollut voittamaton käymissään estejuoksukilpailuissa. Uran toinen 1500 metrin estejuoksu paransi ennätystä yhdeksän sekuntia. Taakse jäi tilastoissa parempi Karhulan Katajaisten Perttu Grönvall, joka hänkin juoksi ennätyksen. Kolmas oli 13-vuotias IF Raseborgin Jens-Arne Kero. Keron isä Jaakko juoksi keskiviikkona 45-vuotiaiden 5000 metrin kenttäennätyksen Hiekkaharjussa AM-kisoissa.

Rosello alotti tuttuun tapaan rohkeasti ja oli kahden kierroksen jälkeen jopa alle viiden minuutin vauhdissa. Kuuluisa ”kuolemankierros” hiukan hidasti vauhtia, mutta lopussa Rosello sai hyvän kirin aikaan. Estetekniikka on luonnostaan Rosellolla hyvä, toki sitä on vahan harjoiteltukin. Rosello hallitsi juoksua koko matkan, eikä voitto ollut missään vaiheessa uhattuna.

-        Esteet juostaan SM-kisoissa Naantalissa elokuussa. Olipa hyvä, että kokeiltiin esteitä, tämähän on Josuen matka. kertoi valmentaja Pentti Leinonen.

Lohja Junior Games jatkuu yli viikonlopun ja mukana on KU-58:n urheilijoita 9-vuotiaista aina 15-vuotiaisiin.


Tulokset:

24.7. Lohja, Lohja Junior Games:

P15 1500 m esteet/SC (76,20 cm) (24.7.) 1) Josue Perez Rosello (-06) 5.10,4h.

N 400 m aidat/hurdles (24.7.)  3) Hilla Uusimäki (-96) 60,8h.

Tulospalvelu:

https://live.tuloslista.com/8138#rid173580

Juha Kylänpää