Uudenvuodenaattona juostaan Vantaalla tänäkin vuonna, tällä kertaa Tikkurilassa - Joululahjavinkki

17.12.2021

Joulupukki juoksi Rovaniemellä 13.12, jaksaako vielä 31.12 Vantaalla? Kuva: Matti Tennilä

On tullut muutamia kysymyksiä, onko Hakunilan Uudenvuodenjuoksu lopetettu? Oikea vastaus on, ettei ole. Viime vuonna kisa jouduttiin perumaan Korona-viruksen rajoitteiden takia. Vuonna 1976 alkaneen kilpailun perinteitä jatkaa Vantaan Uudenvuodenjuoksu. Kilpailu juostaan Tikkurilan Urheilutalon edestä kello 19:00 Uudenvuodenaattona. Epävirallisesta kympistä matka on vaihtunut virallisesti mitattuun vitoseen. Juoksijat kiertävät reilun kahden kilometrin kierroksen kahdesti.

Joululahjaksi voi myös ostaa osallistumisen juoksutapahtumaan. Uudenvuodenjuoksu tulisikin käyttöön vain seitsemän päivää Joulupukin käynnin jälkeen. Muita vaihtoehtoja joululahjaksi ovat Eero Hosion 80-vuotisjuhlajuoksu 14.5 tai Vantaan Maraton 8.10.

-        Siirsimme juoksun Tikkurilaan kolmesta syystä. 1) Tikkurilassa pääsemme kevyenliikenteen reiteille, Hakunilassa juoksimme ajotietä puolet matkasta. 2) Reitistä saadaan nopeampi, Urheilutalon läheisyydessä ei ole mäkiä ja jyrkkiä mutkia. 3) Tapahtuma palkintojenjakoineen saadaan pidettyä 20:30 mennessä ja kaikki pääsemme Uuden Vuoden viettoon, linjaa kilpailunjohtaja Harri Mannermaa.

Kilpailuun on tätä kirjoitettaessa ilmoittautunut noin 50 juoksijaa. Ennakkoilmoittautuminen on auki 28.12 asti. Kilpailun pääsponsorinakin toimii turvallisuusalan yritys.

-        Odotamme juoksemaan noin 250 kilpailijaa ja kuntoilijaa. Sata ennakkoon ja loput jälki-ilmoittautuen, veikkaa Mannermaa.

Moni kilpailija seuraa varmasti niin säätä kuin koronatilannetta, ennen kuin ilmoittautuu. Ilmoittautua voi huoletta, tilaisuuden peruuntuessa ilmoittautuminen on silloin valmiina ensi vuoteen.

Tommi Hytönen Kuva: Juha Kylänpää

Kaksi kovatasoista miestä on jo ilmoittautuneiden joukossa. KU-58:aan ensi kaudeksi palaava Tommi Hytönen on kilpaillut usein Vantaalla uutena vuotena. Hänellä on paras voittotulos Hakunilan Uudenvuoden kympiltä 2010-luvulta.  

Hannu Granberg Kuva: Juha Kylänpää

Lahden Ahkeran Hannu Granberg juoksi itsenäisyyspäivänä ensimmäisen maratoninsa Valenciassa aikaan 2.21.37. Tampereen Kalevan Kisoissa Granberg juoksi SM-hopeaa.

Kaikki ovat tervetulleita juoksemaan Uutena Vuotena Tikkurilaan. Myös toimitsijana on mahdottoman mukava olla vuoden viimeisenä päivänä.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen

 

Juha Kylänpää

045 269 6300

toimisto.ku58@gmail.com