Urheilijaesittely - Ville Korhonen

13.5.2021

Ville Korhonen

Ville Korhonen on seuran tuorein uusi SM-mitalisti. Joensuun SM-maastoissa Korhonen juoksi Tero Korven ja Josue Perez Rosellon kanssa joukkuekilpailun pronssille. Sijalukupisteisiin perustuva laskentatapa tekee joukkuekilpailusta jännittävän, ja joukkueen kolmanneksi parhaan tulos ratkaisee tasatilanteessa.

Tero Korpi, Josue Perez Rosello ja Ville Korhonen. Palkinnot Jouensuussa jakoi Johanna Lehtinen.

Kansallisen mestaruusmitalin saavuttaminen vie urheilijan aina uudelle tasolle. Mitalin saavutettuaan seuraava tavoite on kirkkaampi mitali, sitten mestaruus.

-          SM-mitali on suuri saavutus urani tässä vaiheessa, ja antaa uskoa yhä parempiin tuloksiin. Hienoa onnistua isoissa kisoissa, totesi Korhonen juuri mitalin saatuaan Joensuussa.

15 vuotta tänä vuonna täyttävä Korhonen kilpailee vasta toista kautta SM-ikäisten kilpailuissa, joten kilpailukokemus kovemmissa paikoissa on vasta tarttumassa urheilijaan. Nuori urheilija osaa olla myös kriittinen itseään kohtaan.

-          Aloitin aivan liian kovaa, ja se kostautui hiukan loppumatkasta. Ensi kerralla osaan jakaa voimani oikein, Korhonen analysoi.

Ville Korhonen matkalla SM-mitalille, Josue Perez Rosello seuraa

Jännitystä oli myös taustajoukoissa. Äiti Tarja Suomalainen ei uskaltanut katsoa sykemittariinsa ennen starttia. Pulssi kuitenkin tasaantui kun poika pääsi matkaan. KU-58:n tunnetuin kannustaja Eero Hosio sai myös liikettä niveliin kisan kovimmassa nousussa. Valmentaja Pentti Leinonen on jo kokenut monet kilpailut ja jakaa Korhosen analyysin. 

-          Seuraaviin kilpailuihin on aina kokeneempana helpompi lähteä, kun kokemusta on karttunut. Harjoittelun karttuessa urheilijalla myös tieto omista rajoista paranee, Leinonen analysoi.

Korhonen on vielä uransa alussa, eikä ole vielä tehnyt pitkän tähtäyksen suunnitelmaa urheilijana. Eikä vielä kiire olekaan, kunhan säännöllinen harjoitusmotivaatio on kunnossa, kuten Villellä on.

-          Pidän harjoittelusta ja kilpailemisesta, pyrin aina parempiin saavutuksiin. Mihin se riittää aika näyttää.

Hiekkaharjun auringossa treeni sujuu

Kolme päivää SM-mitalin jälkeen Korhonen oli yhteisharjoituksissa aurinkoisessa Hiekkaharjussa. Polvennostojuoksut ja koordinaatiot sujuivat mallikkaasti. Korhosen harjoitus oli vain kevyt. Korhonen avasi ratakautensa helatorstaina Lahden Reilu Cupin 800 metrillä. Tulos 2.26,88 on samalla sekunnilla kuin hänen henkilökohtainen ennätyksensä. Hyvä ratakauden avaus lupaa hyvää kesää.


Teksti ja kuvat: Juha Kylänpää