Urheilijaesittely- Vili Hahto

2.5.2022

Vili Hahto Kuva:Juha Kylänpää

Vuonna 2007 syntynyt Vili Hahto on urheilijanpolullaan hyvässä alussa. Viiskasin väreissä Hahto on kilpaillut vuodesta 2016, jolloin Vili oli yhdeksänvuotias. Kun Hahdon tuloksia tarkastelee vuosittain niin lähes jokaisen tuloksen perässä lukee PB, siis oma ennätys.

Vili Hahto vetää, Justus Korvenpää seuraa Kuva: Juha Kylänpää

Viime vuonna Hahto pääsi SM-kilpailuiden makuun. 14-ja 15-vuotiaiden SM-kisat olivat Kokkolassa. Vili sai kantapään kautta oppia, kuinka osanoton varmistus on tärkeä toimenpide arvokilpailuissa. 800 metriä jäi tämän vuoksi juoksematta. Hahto kilpaili vain 300 metrillä Kokkolassa. Tämä kasvattaa vain kilpailijan sisua. Kirjoittajalla on omakohtainen kokemus SM-maastoista suurin piirtein saman ikäisenä. Minullakin jäi varmistus tekemättä, ei jäänyt sen jälkeen. Syyskuussa Oulussa juostiin SM-viestit, jossa Hahto ankkuroi KU-58:n 4X800 metrin joukkueen kuudenneksi. Joukkue Ville Korhonen, Justus Korvenpää, Tero Korpi ja Hahto toi arvokkaita Kalevan Malja-pisteitä. Hahdon uralla ne olivat ensimmäiset Kalevan Malja-pisteet.

TJIG Justus ja Junnu Korvenpää ja Vili Hahto

Kalevan Malja-pisteitä on odotettavissa tänäkin vuonna, hallikaudella Hahto jatkoi ennätysten parantelua. Vili alitti ensi kertaa urallaan myös 2.10 800 metrillä niukasti. Tampereella TJIG-tapahtumassa Pirkkahallin 300 metrin radalla kello pysähtyi aikaan 2.09,99. Hahto voitti silloin myös merkittävän kilpailun, TJIG-voittoa verrataan usein ulkona kilpailtaviin YAG-mestaruuksiin. Ennätykset paranevat varmasti myös kesäkaudella. Ikäluokan SM-kilpailut ovat tänä vuonna Nurmijärven Klaukkalassa ja SM-viestit juostaan Jyväskylässä.

Kaksoisvoiton jälkeen voi pullistella palkintopallilla

Hahto on yksilölajissa osoittanut olevansa myös vahvasti joukkueen eteen taisteleva urheilija. Viime vuonna Porin Pohjola-Seuracup loppukilpailussa Hahto juoksi 100 metriä ja paransi ennätystään 58 sadasosaa. Aika kova teko KU-58:n urheilijalta! Viestinjuoksussa Hahto on varma tukipilari joukkueessa, jolla on sopivasti myös pilkettä silmäkulmassa. Ei urheilun liian vakavaa pidä olla, toki pitää antaa aina kaikkensa. Itä-Vantaan maastoissa Hahto puhalteli juoksun jälkeen aika pitkään, ja taisi kurkusta tulla muutakin kuin sylkeä. Viesteissä on tänäkin vuonna odotettavissa menestystä, KU-58:n joukkue Juska Torkkola, Niko Tilander, Hahto ja Korvenpää voitti Liikuntamyllyssä 15-vuotiaiden 4x200 metriä maaliskuussa.

Junnuviestien voittoisa joukkue maaliskuussa 2022

Hahtoa valmentaa Pentti Leinonen.

Urheilijana Hahdon tavoitteena on edetä mahdollisimman korkealle tasolla.

-        Tämän vuoden tavoite on SM-mitalin saavuttaminen. Toinen tavoite on jo nyt toukokuussa, Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailuissa Hiekkaharjussa on tavoitteena KLL:n mestaruus, Hahto kertoo.

Tavoitetta on uran alussa hyvä päivittää parin vuoden välein.


Vili Hahto, ennätykset 2.5.2022:

  • 100 m                12,61                 2021
  • 300 m                40,33                 2021
  • 800 m                2.09,99             2022

   

Juha Kylänpää