Urheilijaesittely- Nella Perttinä

9.3.2022

Vuonna 2005 syntynyt Nella Perttinä aloitti kilpailemisen viime syksynä ”Katin Kuusikymppisillä”. Into kilpailemiseen lisääntyi tänä vuonna huomattavasti ja hallikauden jälkeen Perttinää voidaan pitää jo kokeneena kilpailijana. Uran ensimmäiset SM-kilpailutkin tuli juostua helmikuussa Liikuntamyllyssä.

-        SM-kisat olivat vähän isommat kisat, enpä edes jännittänyt enempää kuin muissakaan kisoissa, Perttinä muistelee

Seuran toimintaan Perttinä tuli vuonna 2018 kaverinsa kanssa harjoitusryhmään. Tuolloin Perttinä harrasti aktiivisesti ratsastusta. Hevosharrastuksen lisäksi Perttinän harrastuksiin kuuluivat akrobatia ja baletti.

-        Tarvitsin ratsastuksen lisäksi muuta liikuntaa, silloin hakeuduin seuran harjoitusryhmään, Perttinä muistelee neljän vuoden takaisia aikoja.

Ratsastusta harrastin kymmenen vuotta ja lopetin sen vuosi sitten. Nyt on paremmin aikaa juoksuun, ja kilpaileminen on tosi innostavaa. Harjoitusryhmissä Perttinää ohjasi useampikin KU-58:n ohjaaja ja valmentaja. Perttinän valmentajana toimii nyt Joakim Karmitsa.

Perttinä on kilpaillut 60, 100, 200 ja 300 metrillä sekä 60 metrin aitajuoksussa.

-        Paras matkani on tällä hetkellä 200 metriä, mutta muutkin kiinnostavat.

Lyhyen tähtäimen tavoitteena on päästä aitajuoksussa neljästä askeleesta kolmeen aitaväleissä. Kun tämän saavuttaa, paranee aika ja rytmi huomattavasti.

-        Koko ajan harjoitellaan aitarytmitystä, pian ollaan siinä valmiita.

Seurassa on useampia Perttinän ikäisiä nuoria naisia, jotka ovat aloittaneet kilpailemisen Nellan kanssa samoihin aikoihin. Ryhmässä harjoittelu on mukavaa ja kannustavaa. Odotettavissa on siis syksyn viesteissä menestystä.

Olen muutaman kerran nähnyt Perttinän harjoittelevan. Hän suhtautuu harjoitteluun juuri sillä vakavuudella, jolla tuloksia syntyy.

Pitkän tähtäimen suunnitelmissa on menestyä kilpailuissa. Tarkempaa tasoa menestykseen Nella ei vielä kerro.

Perttinä aloitti syksyllä Tikkurilan lukiossa, ja aikoo saada valkolakin kolmessa vuodessa.

Perttinällä on nuorempi sisko ja veli. He urheilevat eri lajeissa, mutta eivät vielä yleisurheilussa.


Juha Kylänpää