Urheilijaesittely - Kristian Lindroos

29.4.2023

Kristian Lindroos Kuva: Juha Kylänpää

Kristian Lindroos liittyi seuraan kaudelle 2023. Vantaalta on hyviä muistoja ja tavoitteita syksyksi.

Lindroos on maratonjuoksun hallitseva Suomen mestari. Viime vuonna Turussa Paavo Nurmi Maratonilla SM-kulta irtosi ajalla 2.31.03. Ensimmäisen ”kunnon maratoninsa” Lindroos juoksi Vantaalla 9.10.2021. Vantaan Maratonin voitto tuli omalla ennätysajalla 2.28.42.

Kauden 2023 tärkeimpänä tavoitteena Lindroosilla on maratonmestaruuden puolustaminen Vantaalla lokakuussa. Ensimmäisen kisansa seuran edustajana Kristian juoksi Pyhtäällä SM-puolimaratonilla. Tuloksena oli 17. sija ajalla 1.09.46.

-        Kauden tavoite on syksyn Vantaan Maratonilla. Aion tutulla radalla toden teolla puolustaa mestaruuttani. Olenhan sillä reitillä juossut ennätykseni ja sitäkin on varaa parantaa, Lindroos kertoi Pyhtään puolikkaan jälkeen.

Kristian Lindroos (4) Pyhtään SM-puolimaratonilla. Joukkoa vetää mestariksi juossut Hannu Granberg. Kuvassa myös Ari-Pekka Niinistö, Aki Nummela ja Niklas Wihlman

Mikä onkaan urheilijalle mukavampaa kuin päästä kotiradalla tositoimiin. Vantaan Maraton tunnetaan myös hyvästä kannustuksestaan.

Ensi viikonloppuna Lindroos kilpailee SM-maastoissa Helsingissä. SM-maastot ovat uran ensimmäiset. Toivottavasti Kristian nähdään kesällä myös 5000 ja 10000 metrillä.