Urheilijaesittely – Juhani Pietarinen

21.12.2021

Juhani Pietarinen

Espoolainen Juhani Pietarinen on edustanut seuraamme vuodesta 2019 alkaen. Juoksukipinä Tilastopajan mukaan iski Vantaan Maratonilla vuonna 2016, jossa Pietarinen juoksi puolikkaan.

Pietarinen on nuorimpia aikuisurheilijoitamme. Mikkelin SM-kilpailuissa Pietarisen kaulaan pujotettiin SM-kultamitali 30-vuotiaiden 1500 ja 5000 metrillä. Pietarinen on innokas kilpailija ja osallistuu lähes kaikkiin seuran järjestämiin juoksutapahtumiin. Pietarinen onkin lähes joka vuosi ollut mitaleilla ”Kestävyyskunkku”-sarjassa, johon lasketaan pisteet kaikista KU-58:n järjestämistä avoimista kestävyysjuoksutapahtumista.

-        Juoksu ja juoksutapahtumat ovat myös hyvää vastapainoa toimistotyölle. Unohdan työasiat, kun näen tutut seurakaverit KU-58:n tapahtumissa ja kuulen asiantuntevan selostuksesi kaiuttimista, Pietarinen kertoo kilpailuinnostaan.

Pietarinen Mikkelissä Suomen mestarina heinäkuussa 2021

Pietarista kiinnostavat kaikki Suomen Aikuisurheiluliiton (SAUL) SM-kilpailut, joista hän ensi vuodesta mainitsee jo Nakkilan toukokuiset SM-maastot ja Pedersören yleisurheilun SM-kisat elokuussa. Nakkilassa kilpaillaan myös joukkuekilpailussa, johon Pietarinen kaipaa kavereita täydentämään joukkuetta. Toki niissä voidaan tehdä joukkue myös sarjanvaihtajilla, jolloin kilpaillaan nuorimman juoksijan sarjassa. Lisänä tähän erikoisuuteen on, että ”oikeassa” sarjassa olevat ovat aina joukkueessa. Lisään vielä Juhanille, että SAUL SM-viestitkin ovat ensi vuonna Helsingissä. Miehen silmät välähtävät Keravalla ”Hyvä Suomi”- juoksun vitosen jälkeen.

-        Sinnehän pitää myös joukkue saada, Pietarinen innostuu

Viesteihinkin voidaan koota yhdistelmäjoukkueita, jolloin nuorin kilpailija määrää sarjan.

Pietarinen täyttää ensi vuonna 35 vuotta 18.joulukutta. Hän siis kilpailee ensi vuonna siinä ikäluokassa, mutta ennätyskelpoisia tulokset ovat vasta joulun alla, kun on oikeasti täyttänyt 35 vuotta.

Ensi kesänä järjestetään Tampereella Masters-sarjojen MM-kilpailut 29.kesäkuuta-10.heinäkuuta. Pietarinen on näissä kilpailuissa ”väliinputoaja”. Kansainvälisten sääntöjen mukaan kilpailuihin voi osallistua vain urheilija, joka ennen kilpailuiden alkua täyttänyt vaaditun iän. Vielä huonompi tuuri on niillä kilpailijoilla, jotka täyttävät tarvittavan iän kisojen aikana. Näitäkin löytyy Suomen intohimoisista Masters-urheilijoista. He joutuvat osallistumaan ”alaikäisten” sarjaan. Pietariselle ei tätäkään mahdollisuutta suoda, koska kilpailusarjat alkavat MM-kilpailuissa 35-vuotiaista.

Pietarinen Keravalla itsenäisyyspäivänä 2021

Pietarinen on urheilijana vasta uransa alussa, tulokset ovat parantuneet joka vuosi. Kestävyysjuoksussa voi aloittaa aikuisena, ja kansallisesti koviin tuloksiin voi kehittyä vielä yli nelikymppisenäkin. Hyviä esimerkkejä löytyy myös omasta seurastamme.

-        Tarkoitus on kehittyä aina vuosi vuodelta, kuitenkin niin, että asiat tehdään järkevästi ja kroppaa kuunnellen, jotta loukkaantumisilta vältyttäisiin. Olen lisännyt viikkokilometrejä vaiheittain ja jättänyt punttisaliharjoittelua vähemmälle, Pietarinen päättää.

 

Teksti ja kuvat: Juha Kylänpää