Urheilijaesittely- Erika Tanninen

19.6.2021

Erika Tanninen Kuva: Juha Kylänpää

Erika Tanninen pelasi aiemmin jalkapalloa, mutta tunsi imua henkilökohtaisiin lajeihin. Yleisurheilua Tanninen on harrastanut jo pitkään eri lajeja. Jalkapallon pelaamisen lopetettuaan nykyinen kilpa- ja seurakaveri Wilma Simonen pyysi seuran yleisurheiluharjoituksiin. Aika nopeasti kiinnostavammaksi lajiksi valikoitui moukarinheitto. Lajissa tarvitaan nopeutta, joten pikajuoksu on hyvä lisälaji nuorelle urheilijalle. Tanninen kilpaili tiistain Pohjola Seuracupissa 200 metrillä.

Hiekkaharjussa kilpailut jatkuvat jo sunnuntaina, sillä Aktia-Aikuisurheilukilpailuiden yhteydessä heitetään myös KU-58 junnumoukari. Kilpailu on Tanniselle mahdollisuus, sillä tutulla moukaripaikalla olosuhteet ovat parhaiten hallussa.

-        Odotan sunnuntain kisaa innolla, kiva päästä heittämään ringistä, josta ole heittänyt eniten ja pidemmälle kuin mihin kilpailuissa olen pystynyt, Tanninen kertoo

Urheilja harjoittelee, valmentaja valvoo Kuva:Juha Kylänpää

Moukariringin karheudessa on merkittäviä eroja eri paikkakunnilla, ja siihen moukarinheittäjien haasteeseen Erikakin on päässyt tutustumaan.

-        Hiekkaharjun rinki on minulle OK, vaikka jotkut siitäkin valittavat, Eläintarhan ja Turun Urheilupuiston hiekkakentän rinkikin ovat hyviä. Tanninen luettelee.

Maailman huipuillakin on joskus tekniikkaongelmia, näin kävi Pawel Fajdekille tämän vuoden Paavo Nurmi Gamesissa kun viisi ensimmäistä heittoa lensi verkkoon. Samalle stadionille Erikakin toivoi pääsevänsä heittämään 1. kesäkuuta, kun Tilastopajacup käytiin Turussa. 

-        Olisi intoa kilpailla myös kiekonheitossa, silloin pääsisi herkemmin stadionille heittämään

Tannisen tämän vuoden tärkeimmät kilpailut ovat Hyvinkään SM-kilpailut elokuussa.

-        Hyvinkäällä tavoite on kahdeksan joukkoon moukarissa, Tanninen päättää

Videolta tarkistetaan tekniikkavirheet, Hirvikoski ja Tanninen Kuva:Juha Kylänpää

Erika Tannista valmentavat Anssi Hirvikoski ja Eemeli Kaartinen.


Juha Kylänpää