Tuomas Kaukolahdelle Pohjoismaiden mestaruuspronssia

9.2.2020

Tuomas Kaukolahti loikki PM-pronssille Liikuntamyllyssä Nordenkampenissa tuloksella 15,53. Kaukolahdelle kilpailu oli ensimmäinen tällä hallikaudella.  Suomen kaksoisoisvoitto jäi  vain seitsemän sentin päähän, väliin kiilasi ruotsalainen Erik Ehrlin. Pohjoismaiden mestariksi loikki Simo Lipsanen tuloksella 16,36, joka on uusi Liikuntamyllyn ennätys.

Ville Lampinen toimi vauhdittajana 800 metrillä, ja veti 600 metriä  ammattimiehen varmuudella sovitulla vauhdilla.  Lampisen vauhdittamana ruotsalainen Joakim Andersson juoksi uuden Liikuntamyllyn ennätyksen 1.48,38 ja yllätti Helsingin EM-kilpailuiden 2012 hopeamitalistin,  tanskalaisen Andreas Buben.  Molemmat alittivat Juha Kukkamon nyt entisen halliennätyksen.

Samoissa kilpailuissa KU-58 menetti ainoan Liikuntamyllyn ennätyksen, kun Norjan Marcus Thomsen työnsi 20,67 ja ylitti kahdeksalla sentillä Ville Tiisanojan 2004 työntämän edellisen ennätyksen 20,59.

Pohjoismaiden mestaruuskilpailuiden yhteydessä käytiin pohjoismainen maaottelut miehissä ja naisissa. Ruotsi voitti molemmat maaottelut ja Suomi oli  niin naisissa kuin miehissäkin toinen. 

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva: SUL

Juttu yleisurheilu.fi