Tuloskatsaus: SM-hallien avauspäivä

16.2.2019

Abiturientti Jrad ja aliupseerioppilas Uusimäki 400 metrin kilpailun jälkeen.

Jradin 400 metrin ennätys päivän parasta antia, pituushyppykilpailu päättyi pettymykseen.

SM-hallien ensimmäisenä kilpailupäivänä Kenttäurheilijoiden osalta iloisinta antia oli Elias Jradin 400 metrin ennätys 49.60. Tulos on Jradin paras myös ulkoradat huomioon ottaen. Kaudella 2017 nuorten Ruotsiottelussa juostu aiempi ennätys parani 13 sadasosaa. Jrad otti ajallaan erävoiton ja kokonaiskilpailun seitsemännen sijan.

Leo Uusimäki juoksi kuumassa erässä sisimmällä radalla. Kuten usein käy, kauden ensimmäinen kilpailu ei kantanut totutulla tavalla maaliin asti. Aika 49.79 toi kokonaiskilpailussa yhdeksännen sijan, eikä jäänyt lopulta kauas Uusimäen halliennätyksestäkään. Mitalikamppailu oli äärimmäisen tasainen. Kulta ja hopea mitalit lähtivät jakoon samalla ajalla 48.38, maalikamera näki kuitenkin hiuksen hienon eron Christopher Envallin eduksi, näin Erik Backin oli tyytyminen hopeaan. Vain sadasosan perässä Markus Teijula juoksi pronssia.

Naisten pituushyppykilpailu päättyi pettymykseen monessa suhteessa. Kauden aiempi hyvä taso naisten pituudessa antoi odottaa kovaa kisaa. Lopulta kuitenkin vain Taika Koilahti säilytti tasonsa ja jäi ainoaksi kuuden metrin ylittäjäksi voittotuloksellaan 629. Hopea ja pronssi lähtivät jakoon tuloksella 593. Tällä kertaa Anne-Mari Lehtiö ei mahtunut mitalistien joukkoon. Kauden heikoin kilpailutulos 576 toi kuudennen sijan. Valmentajakatsomossa kilpailun heikon tason syyksi spekuloitiin pompottavaa mondo-alustaa.