Suomen mestaruus 19-vuotiaille 3x800 metrillä – SM-viestit Oulu

11.9.2021

Sm-hopeaa LUU, SM-kultaa KU-58, SM-pronssia TuUL Kuva: Eemeli Kaartinen

Seuran kolme joukkuetta kilpaili SM-viestien ensimmäisenä päivänä.

Suomen mestarit Rasmus Krogell, Atte Nevala ja Junnu Korvenpää Kuva: Eemeli Kaartinen

Suomen mestaruuteen juoksi 19-vuotiaiden 3x800 metrin ykkösjoukkue, Atte Nevala, Rasmus Krogell ja Junnu Korvenpää. Joukkue ratkaisi viestin heti ensimmäisellä osuudella. Atte Nevala johti lähdöstä maaliin ja lähetti Rasmus Krogellin neljän sekunnin etumatkalla toiselle osuudelle. Krogell piti toisella osuudella eron muihin saman ja päästi Junnu Korvenpään ankkuriosuudelle turvallisessa johdossa. Ankkurisouuden toisella kierroksella Länsi-Uudenmaan Urheilijat ja Turun Urheiluliitto saavuttivat Korvenpäätä. Junnu oli kuitenkin jakanut voimansa oikein ja ehti vilkuttaa tulostaulullekin kaksisataa metriä ennen maalia.

Ylen selostaja TV2:ssa puhui ärsyttävästi koko lähetyksen ajan, mitä tapahtuu taustalla. Oikeassa hän oli ainoastaan tässä juoksussa, kun 58:n ykkönen johti koko ajan, - taustalla sitten tosiaan tapahtui jotain. Asiantuntija Tuomas Raja, totesi hyvin: ”58:n miehet ovat huonoja väsymään”.

Kakkosjoukkueemme Joona Heiskanen, Santtu Heiskanen ja Akseli Stark oli seitsemäs.

Naiset 4x100 joukkue Kuva: Eemeli Kaartinen

Naiset olivat 4x100 metrin alkuerissä kymmenes ajalla 49,14. Joukkueessa juoksivat 
Rosa Salonen , Iina-Kaisa Mäkelä , Hilda Mäkelä ja Anne-Mari Lehtiö.

SM-viestit jatkuvat huomenna sunnuntaina. Mitaliodotukset ovat silloinkin korkealla. 4x400 metriä juoksevat naiset, miehet ja 19-vuotiaat miehet. 15-vuotiaat pojat juoksevat 4x800 metriä.

Tulokset


Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: Eemeli Kaartinen