SM-viestit 7.-8.9 Ylivieska – ennakko

5.9.2019

Kotimaisen yleisurheilukauden huipennus käydään ensi viikonloppuna Ylivieskassa. SM-viesteihin on ilmoittaututunut yli 500 joukkuetta 82 seurasta ympäri maan. Kalevan Malja ratkeaa Pohjois-Pohjanmaalla viimeistään viimeisen viestin ratkettua. Tuo viimeinen viesti on perinteisesti miesten 4*400 metriä, jossa seurallamme on hyvät menestysmahdollisuudet. Kalevan Maljaa emme enää voi voittaa, mutta jokainen sijoitus- ja tulospiste on kultaakin arvokkaampaa seurojen välisessä luokittelupisteissä ja Kalevan Malja- pisteissä. Sekä seuraliigassa että Kalevan Maljassa olemme kymmenentenä, ja se sijoitus on pidettävä. Kymppisijasta taistelee vahvasti myös Esbo IF.

Seuraliigan tilanne:

Kalevan Maljan tilanne:

Seura lähtee SM-viesteihin seitsemällä joukkueella. Pistesijoja on luvassa runsaasti ja mitalitta ei palata Vantaalle.

Miehet              4 x 100 m        

Veeti Katainen, Elias Jrad, Tuomas Hyytiäinen, Leo Uusimäki ja Petri Lemmetyinen.

Vuosaaren alueviesteissä joukkue ei saanut kapulaa maaliin. Vaihtoja on nyt hiottu, ja on äärimmäisen tärkeää, että viesti saadaan maaliin. Se tuottaa seuralle tulospisteitä, ja siinä sivussa myös finaalipaikan. Loppukilpailussa tullee Kalevan Malja pisteitä ja viime vuonna Mikkelissä juostu seuraennätyskin 42,56 on mahdollinen. 

Miehet              4 x 1500 m      

Ville Harju, Miikka Ojala, Rasmus Krogell, Juuso Hava ja Olli Harju

Nuori joukkue hakee kokemusta SM-viesteistä ja taistelee samalla pistesijoista. Minimitavoite on tulospisteille pääsy, sillä seuran joukkue ei aiemmin ole tätä matkaa tällä kaudella juossut.

Miehet              4 x 400 m        

Leo Uusimäki, Elias Jrad, Tuomas Hyytiäinen, Ville Lampinen ja Eemeli Kaartinen

Vuosaaren alueviestien aika 3.25,54 tuo seuralle paikan kuumaan erään. Muutaman vuoden takaa muistoissamme on mestaruusjuhlat Tampereelta, ja mitalejakin on saatu useampia. Satakuntalainen joukkue, jossa on paljon veljeksiä juoksemassa jää pois. Eiköhän tänäkin vuonna juuri tältä matkalta arvometallia ole tuomisina viettelysten Vantaalle.

Miehet              4 x 800 m        

Eemeli Kaartinen, Atte Nevala, Leo Uusimäki ja Ville Lampinen

Matkalta ei vielä tulosnoteerausta, joten tulospisteet suuressa roolissa. Matkalta on seura saavuttanut ennenkin mitaleita, miksei nytkin? Kilpailussa varmasti juoksujärjestys ja taktiikka ottavat ison roolin. Vantaalaiset ovat tunnetusti vahvoja taktiikakilpailuissa.     

Miehet 17        4 x 300 m       

Veeti Katainen, Atte Nevala, Leo Rautiainen, Samuel Shams ja Emil Hamström

Joukkue juoksi alueviesteissä 2.36,80. Aika parantunee Ylivieskassa, kun joukkueeseen liittyy SM-mitalisti Atte Nevala. Joukkue, joka voi tuoda myös mitalin Vantaalle kovan taistelun jälkeen.

Miehet 19        3 x 800 m       

Olli Harju, Ville Harju, Rasmus Krogell, Akseli Stark, Juuso Hava, 

Matkaa ei juostu  Vuosaaressa, vaan osa juoksi 17-sarjassa 800 metrin viestin. 19-vuotiaiden viestissä oiva mahdollisuus pisteille, kuuden parhaan joukkoon.

Naiset                4 x 800 m        

Enni Jarvala, Edith Eikkinen, Alma-Sofia Mäkelä, Jenni Moskari ja Julia Kekkonen

Naiset juoksivat Helsingin Vuosaaressa 10.06,71 joukkueella Enni Jarvala, Edith Eikkinen, Julia Kekkonen ja Alma-Sofia Mäkelä. Ylivieskassa naiset alittavat kymmenen minuuttia selvästi ja se tuo pistesijan ja Kalevan Malja pisteitä Vantaalle. 

SM-viestien nettisivut, jossa myös tulospalvelu:

Lähetykset TV:ssä:

SM-VIESTIT, YLIVIESKA                

Lauantai  7.9. klo 14.40 Areena                 klo 17.30 TV2    1. päivä       

Sunnuntai 8.9. klo 13.25 Areena               klo 17.30 TV2    2. päivä   Teksti: Juha Kylänpää