SM-viestien toinen päivä- 15-vuotiaat kovatasoisessa kisassa neljänsiä

11.9.2022

Niko Tilander, Justus Korvenpää, Vili Hahto ja Leevi Piispanen Kuva: Eemeli Kaartinen

Hyvätasoisissa Jyväskylän SM-viestien toinen päivä oli viestijuoksun juhlaa. Useampiakin SE-tuloksia nähtiin, tosin 11 SE-tuloksen kisoista (SE-tulosten määrän SE SM-viesteissä) Jyväskylästä vuodelta 1983 jäätiin tällä kertaa. SE-tuloksia syntyi tällä kertaa viisi.  Totta kai tulokset nyt olivat paljon kovempia kuin 39 vuotta sitten, jolloin mm. allekirjoittanut ja valmentajamme Pentti Leinonen kilpailivat Harjulla 20-vuotiaiden miesten 4x1500 metrin viestissä.

Paras joukkueemme sunnuntaina oli 15-vuotiaiden 4X800 metrin juoksijat. Justus Korvenpää, Leevi Piispanen, Niko Tilander ja Vili Hahto taisteli kovatasoisessa kilpailussa neljänneksi. Kilpailussa nähtiin Suomen ennätys Jyväskylän Kenttä-Urheilijoiden juoksemana. Mikkelin Kilpa-Veikot oli toinen ja Helsingin Kisa-Veikot kolmas. Hieno juoksu joka tapauksessa vihreäkeltaisilta juoksijoilta. Oli ilo seurata juoksijoitamme YLE:n lähetyksistä sekä YLE Areenasta että TV2:n lähetyksenä.

17-vuotiaat nuoret miehemme jäivät 4X300 metrin viestissä alkueriin ajalla 2.42,57. Joukkueessa juoksivat Juska Torkkola, Santtu Heiskanen, Eero Wuoti ja Joona Heiskanen.

Onnittelut vielä seuramme kasvatille Elias Jradille, joka piti takanaan Viljami Kaasalaisen 4X400 metrin loppuratkaisussa. Ei kai ole montaakaan urheilijaa, jotka ovat peräkkäisin vuosina saanut tuulettaa mestaruutta tässä hapokkaassa lajissa varsinakaan eri seuran edustajana. Joka tapauksessa onnittelut Elias toisesta peräkkäisestä Suomen mestaruudesta.

 

Kaikki vantaalaiset ovat entistä parempia ensi vuoden SM-viesteissä, jotka juostaan Turussa 9.-10. syyskuuta 2023.

 

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva: Eemeli Kaartinen