SM-Polkujuoksut Mikkelissä – Mitalisadetta pilvettömältä taivaalta maailman nopeimman raviradan maastoissa

9.9.2023

Polkujuoksun SM-kilpailuissa KU-58:n urheilijat jatkoivat samaa tahtia kuin kaksi viikkoa sitten Tornion SAUL- Maantiekympillä. Kaikki seitsemän osanottajaamme saavuttivat SM-mitalin, osa jopa kaksi mitalia. Seuran tavoite SAUL-maljassa olla kuuden parhaan joukossa alkaa olla sinetöity. Jäljellä on vain SM-maraton kotoisalla Vantaan Maratonilla, jossa KU-58 urheilijoineen on tunnettuna kestävyysjuoksuseurana terästä.

Tomi Kanto juoksi kaksi Suomen mestaruutta ja oli pitkällä matkalla (8km) kaikkein nopein, kuten viime vuonnakin.

-        Reitti oli tänä vuonna helppo verrattuna edellisiin vuosiin. Kausi jatkuu tästä Italiaan perheen kanssa Pescanan EM-kisoihin, joissa juoksen esteet. EM-kisa on motivoinut treenaamaan. On hienoa, että seurallamme on intoa myös näihin joukkuekilpailuihin, Kanto totesi maalissa

Joukkuemestaruus viisikymppisenä nelikymppisten joukkueessa kruunasi Tominkin päivän. Joukkueessa juoksivat Kanto, Marko Martikainen (M45) ja Marko Savolainen (M40).

Markot onnittelevat toisiaan maalissa, joukkuemestaruus on sinetöity.

Timo Leppäkorpi juoksi SM-hopeaa 50-vuotiaissa Tomin jälkeen.

Joukkuekilpailussa 50-vuotiaat juoksivat SM-kultaa joukkueella Leppäkorpi, Tuomas Nupponen ja Juha-Pekka Nurmela. Miksi Kanto ei mahtunut tähän joukkueeseen? Seura taktikoi, kiitos joukkueita koordinoivan Tuomaksen ja sijoitti hänet nuorempien joukkueeseen ja varmisti näin kaksi miesten joukkuemestaruutta KU-58:n miesjoukkueille.

Tanja Manninen juoksi SM-hopeaa 40-vuotiaiden naisten polkujuoksussa.

Marko Savolainen juoksi SM-pronssia 40-vuotiaiden miesten polkujuoksussa.

Masters-urheilijoiden kausi jatkuu EM-kisoissa Italian Pescanassa 21.syyskuuta,  jonne seurastammekin suuntaa moni urheilija.

SM-tasolla kausi päättyy Vantaan SM-maratoniin 14.lokakuuta. Silloin sinetöidään seuran kaikkien aikojan paras saavutus SAUL-maljassa.

 

 

Juha Kylänpää