SM-maastot Nummelassa – Leppäkorpi ja Skräddar mestareiksi joukkueineen- kuusi mitalia

15.5.2021

Naisten lähtö Nummelassa

Kaikkiaan kuusi mitalia seuralla Nummelan lentokentän vaativissa maastoissa. Joukkuekilpailut kuuluvat maastojuoksuun. Ilmakin suosi kilpailijoita mukavasti ja sadetta saatiin hillitysti, mitalisadetta odotetusti.

Sari Peltonen

Sari Peltonen ehätti ensimmäisenä viiskasilaisista maaliin. Peltonen oli sarjassaan kuudes. Terveyden kanssa on ollut ongelmia, ja Peltosen ei oikeastaan pitänyt vielä kilpailla.

-                           Sairastuin maaliskuussa 2020 koronaan, ja viime vuonna en käytännössä pystynyt harjoittelemaan ollenkaan. Raju oli tauti varsinkin kestolajien harrastajalle, kun vaikuttaa tuohon hapenottoon.

-                           Kun vielä juoksukaverini kuoli vähän aikaa sitten vakavaan sairauteen päätin osallistua SM-maastoihin. Tärkeintä on tässä vaiheessa osallistua kilpailuihin, ja paremminhan tuo meni kuin odotin, totesi Peltonen maalissa.

Jari Sainio, Jarmo Viitanen ja Jukka-Pekka Hassinen

Seuraavana vuorossa olivat kuusikymppiset miehemme tavoitteenaan joukkuemitali. Hyvin kolmikkomme juoksikin, mutta yhteisaika ei tällä kertaa SM-mitaleille riittänyt. Parhaiten sijoittui seuraan palannut Jukka-Pekka Hassinen, joka oli 12. Jari Sainio oli 18. ja Jarmo Viitanen 20. Sainio sai kilpailunumerokseen 6010, joka toi mieleen nostalgiaa.

-          Viimeksi olen kilpaillut tosissaan maastojuoksussa 10-vuotiaana, ja nyt olen 60 vuotta. Tämä numerolappu pitää laittaa talteen, Sainio kertoi maalissa.

Katarina Skräddar ja ensimmäinen SAUL-mitali

Seuraavassa naisten yhteislähdössä juoksivat naisemme sarjoissa 30-45. Naisten juoksussa oli nopein Mikkelin Kilpa-Veikkojen ilopilleri Taru Häyrinen voittaen 30-vuotiaden mestaruuden. Katarina Skräddar oli lähdön toinen ja voitti 35-vuotiaiden Suomen mestaruuden.

Skräddar juoksi kaudella 2019 kaksi mitalia Kalevan Kisoissa Lappeenrannassa. Viime kaudella hän kilpaili vähän. Kevään ensimmäinen kilpailu toi kaksi Suomen mestaruutta, kun joukkuekilpailukin tuli vantaalaisille.

-                           Tämä oli ensimmäinen SAUL-mitalini. Jäin aika paljon Häyriselle, mutta olisihan tuo huonomminkin voinut mennä, Kalevan Kisoihin huippukuntoaan tähtäävä Skräddar kertoi.

Jaana Tilus, Sanna Kullberg, Katarina Skräddar ja Satu Uuttu

Kolmekymppisten kakkonen oli Satu Uuttu.

-                           SM-hopea oli täysi yllätys, juoksen pidempiä matkoja, Harri Mannermaan juoksukoulussa harjoitteleva Satu Uuttu kertoo.

Joukkueen kolmas lenkki oli 45-vuotiaden nelonen Sanna Kullberg. Neljäntenä viiskasilaisena lähdössä juoksi ensimmäisen SM-kilpailunsa Jaana Tilus. Tilus oli 45-vuotiaiden 12.

Timo Paasonen

55-vuotiaat juoksivat omana lähtönään, ja Timo Paasonen oli ainoa edustajamme. Paasonen oli 15 kolmenkymmenen osanottajan kilpailussa.

Suomen mestari Timo Leppäkorpi maalissa

Viisikymppisissä Timo Leppäkorpi oli koko matkan kärkijoukoissa ja kolmannen kierroksen alussa pudotti hopeamitalistin, Keravan Urheilijoiden Antti Rönkön, kyydistään. Joukkuekilpailusta tuli myös todellinen jännitysnäytelmä Turun Urheiluliiton ja KU-58:n välillä.

-                           Yllätyshän tämä kulta oli, mitalia kyllä hain. Viimeisellä kierroksella karistin Rönkön alamäessä ja laskettelin maalin. Ja tulihan joukkuekultaakin, kesäkuussa 50 vuotta täyttävä Leppäkorpi totesi maalissa.

Tuomas Nupponen ja Jussi Ahdinkallio noutivat joukkemitalit

Viiskasin kultajoukkueessa juoksivat Leppäkorven lisäksi Jussi Ahdinkallio ja Tuomas Nupponen. Ahdinkallio oli kahdeksas, Nupponen kymmenes ja neljäs juoksijamme Marko Kahilainen 21.

Jari Välikorpi oli 35-vuotiaissa kuudes. Suomen mestariksi juoksi Kuusamon Erä-Veikkojen Otto Laitinen. Mikko Kuusela oli kolmikymppisten viides ja Juhani Pietarinen seitsemäs.

Petri Juutille SM-pronssia

Jotta värisuora olisi täydellinen Petri Juuti juoksi SM-pronssia nelikymppisissä. Martti Näsäkkälä oli 21. Nelikymppiset voitti Kurikan Ryhdin Juha Järvelä. Juuti ei ole innokkain maastojuoksija, mutta osallistui kilpailuihin joukkueen takia. Joukkuetta ei lopulta saatu jalkeille, mutta henkilökohtainen mitali korvaa sen pettymyksen.

Vihdin Urheiluveteraanien järjestämät kilpailut vietiin läpi ammattitaitoisesti. Kisapaikalla oli koko kisan ajan lämmin henki, kun aikuisurheilijat vihdoin pääsivät kilpailemaan.