SM-maastot Joensuu 9.5 2021 – KU-58 ennakko

7.5.2021

Laura Manninen

Pyhtään SM-maantiellä huhtikuussa seura saavutti kaksi SM-mitalia. Laura Manninen voitti naiset ja Rasmus Krogell otti hopeaa 19-vuotiaissa. Odotukset mitaleista myös Joensuun SM-maastoissa ovat korkealla Lauran ja Rasmuksen suhteen. KU-58 puolustaa myös 15-vuotiaiden joukkuekultaa, mitaliodotukset siinäkin ovat korkealla. 22-vuotiassa saattaa myös menestystä tulla uuden urheiljamme toimesta.

10:45 Naiset 10 km

Laura Manninen ei ole suuri maastojuoksun ystävä, mutta on hänellä SM-mitaleja siltäkin. Vantaan SM-maastoissa 2013 Laura juoksi pronssia ja seura sai kaksi joukkuemitalia, kultaa ykkösjoukkueelle ja pronssia kakkosjoukkueelle. Joensuussa Lauran etuna on, että matka on pidentynyt 10 kilometriin. Tai oikeamminkin naisilla on nykyisin kaksi matkaa 10 ja 4 km kuten miehilläkin. Toinen Lauran mahdollisuuksia nostava tekijä on rata, siitä suurin osa on kovapintaista alusta. Manninen hyvänä maantiejuoksijana hyötyy tästä. Mitali Manniselle on Joensuusta tulossa, eikä mestaruuskaan yllätys olisi. Kovimman vastuksen Manninen saa Pudasjärven Urheilijoiden Annemari Kiekaralta, Lempäälän Kisa Yleisurheilun Klaara Leponiemeltä ja Rovaniemen Lapin Johanna Peiposelta.10 kilometrillä joukkuekilpailu on nykyisin sekajoukkuekilpailu, jossa pitää olla molempia sukupuolia 10 km:n matkalta, sijoituspisteet ratkaisevat paremmuusjärjestyksen. Viiskasi ei tänä vuonna loukkaantumisten vuoksi saanut joukkuetta kasaan.

11:40 Miehet 10 km

Marko Alasaukko-Oja puolustaa seuran värejä miesten pitkällä matkalla. Alasaukko-Oja juoksee uransa ensimmäisissä SM-maastoissa yleisessä sarjassa. Viime vuonna hän oli 22-vuotiaden 20.  ja joukkueessa neljäs. Alajärven Ankkureiden Antti Ihamäki, Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää ja Helsingin Kisa-Veikkojen Eero Saleva ovat suosikit matkalla.

Tero Korpi

13:05 Pojat 15 vuotta 4 km

Seuralla on neljä nuorta ja innokasta poikaa puolustamassa viime vuoden joukkuemestaruutta. Viime vuoden 14-vuotiaiden 2000 metrin SM-pronssia juossut Tero Korpi on hyvässä kevätkunnossa. Korven talviharjoittelu on sujunut hyvin ja testiajat ovat parantuneet. Korven vauhti riittänee SM-mitaleille Joensuussa.

Ainoana viimevuotisesta mestarijoukkueesta juoksee Josue Perez Rosello, joka täyttää tänä vuonna 15 vuotta. Rosellon lisäksi Vili Hahto ja Ville Korhonen kuuluvat Pentti Leinosen valmennustiimiin. Leinonen ei halua laittaa ennakkokaavailuissa valmennettaviaan paremmuusjärjestykseen, ja vaikeaa se onkin.

Neljä juoksijaa ja vain kolme mahtuu joukkueeseen, joka tuonee tänäkin vuonna mitalin Vantaalle.

Santtu ja Joona Heiskanen

14:10 Miehet 17 vuotta 4 km

Joona ja Santtu Heiskanen juhlivat viime vuonna Kurikassa SM-kultaa joukkueessa. Nyt sarjaa ylempänä joukkuetta ei saada kokoon. Henkilökohtaisessa kilpailussa Heiskaset juoksevat kymmenen parhaan joukkoon.

15:20 Miehet 22 vuotta 6 km

Seuraan äskettäin liittynyt Timi Malinen on kilpailun musta hevonen. Kesällä triathlonin EM-kilpailuihin tähtäävä Malinen on myös juoksussakin tekijämies. Kesän tavoitteena on 15 minuutin alitus 5000 metrillä. Malinen on pisteillä, mutta hyvällä juoksulla jopa mitaleilla. Malinen voitti kaksi vuotta sitten Hakunilan Uuden Vuoden juoksun. Juoksun päälajikseen valinnut JKU:n Eemil Helander ja Lahden Ahkeran Wilho Hautala ovat matkan suosikit.

Rasmus Krogell

Miehet 19 vuotta 6 km

Rasmus Krogell juoksi maantiellä SM-hopeaa ja on myös maastoissa vahva mitalisuosikki. Suurimman ennakkosuosikin paineen saa niskaansa Pyhtäälläkin voittanut Turun Urheiluliiton Tuure Haapanen. Mielenkiintoa maastoon tuo nuorten MM-hiihtojen kolminkertainen mitalisti Alexander Ståhlberg (IF VOM).

Junnu Korvenpää joutui jättämään SM-maantien väliin jalkavaivan vuoksi. Korvenpää palaa numerolappu rinnassa Joensuussa SM-kilapiluihin.

Muut vantaalaiset:

Rekolan Raikkaalla ja Vantaan Salamilla on juoksijoita Joensuussa. Raikkaalla on joukkue 17-vuotiaissa naisissa ja Salamilla 15-vuotiaissa pojissa.