SM-maantiejuoksut Pyhtää – Ulkokauden SM-kisat alkavat - KU-58 ennakko

16.4.2021

KU-58 lähtee Pyhtäälle kuuden juoksijan voimin. Naisissa mitalijahdissa on maratonin hallitseva Suomen mestari Laura Manninen puolta lyhyemmällä matkalla. 19-vuotiaiden miesten kympillä seuralla on kolme edustajaa, Junnu Korvenpää, Rasmus Krogell ja Akseli Stark. 17-vuotiassa seuran värejä puolustaa Joona ja Santtu Heiskanen.

Laura Manninen Kuva: Olli Leino

Naisten puolimaratonilla Laura Manninen on mitalisuosikki. Manninen on osanottajien ennätystilaston kakkonen. Lauran talvikausi on mennyt hyvin uudessa kodissa Hirvensalmella, jossa hän nauttii harjoittelusta omassa kuntosalissaan. Talven ainoassa hallikilpailussa 3000 metrin ”alimatkalla” syntyi uusi ikäluokan Pohjoismaiden ennätys. Manninen on käynyt Vierumäellä ja Pajulahdessa juoksemassa valojänistä vastaan ja tuntee hyvin kuntonsa.

-        Pajulahden testin vauhdin perusteella arvioin tuloksekseni olevan 1.16, Manninen kertoo

Mihin se riittää? Mestaruutta puolustava Annemari Kiekara on leireillyt Pajulahdessa, ja on takuuvarmasti kunnossa. Kiekara on myös matkan SE-nainen 1.09.58 vuodelta 2000, viime kaudella puolimaraton taittui 1.13.56. Mielenkiintoinen juoksija on Lappeenrannan Urheilumiesten Alisa Vainio, jolla viime kausi jäi kokonaan väliin. Lempäälän Kisan Klaara Leponiemi on ollut mitaleilla 2018 ja 2019. Gamlakarleby IF:n Nina Chydenius ja Mikkelin Kilpa-Veikkojen vahvasti kehittynyt Taru Häyrinen ovat kandidaatteja mitalisijoille.

Rasmus Krogell Kuva: Olli Leino

19-vuotiaiden kympillä Rasmus Krogell on ennätystilaston viides. Valmentaja Joni Oilinki kertoo harjoituskauden olleen onnistunut, ja odottaa suojatiltaan ennätyksen 33.42 parantamista. Oilingin toisella valmennettavalla Akseli Starkilla viime kausi oli haasteellinen, mutta talven harjoittelu on sujunut hyvin. Starkinkin tavoite on vuodelta 2019 olevan ennätyksen selvä parannus. Junnu Korvenpää kilpailee ensimmäistä vuottaan ja on osallistumassa jo kauden kolmanteen SM-starttiinsa. Viime hetken tietojen mukaan Korvenpää jää kilpailusta pois jalkavaivojen vuoksi. Hallitseva mestari, Turun Urheiluliiton Tuure Haapanen on suurin suosikki. Vahvoja ehdokkaita mitaleille ovat myös Ikaalisten Urheilijoiden Oskari Kangasniemi ja Someron Esan Veikka Saren.

Joona ja Santtu Heiskanen Kuva: Juha Kylänpää

17-vuotiaden kympillä seuraa edustavat Joona ja Santtu Heiskanen. Valmentaja Markku Rimpiläinen toivoo molemmilta 35 minuutilla alkavaa aikaa. Heiskaset juoksevat matkan ensi kertaa. Kilpailu palvelee hyvin kohti kesää, vaikka matka onkin kilpailuna heille ylimatka. Kirjoittaja on kyllä nähnyt nuoret miehet usein lenkillä Vantaalla, kun on siellä autoillut. Kilpailussa on mukana viime vuoden mitalikolmikko, Limingan Niittomiesten Aarre Paukkeri, Viipurin Urheilijoiden Joel Vuohtoniemi ja Rauman Urheilijoiden Miki Niemensivu.

Kilpailut alkavat lauantaina kello 10:30

Kilpailusivut

Tulospalvelu


Juha Kylänpää