SM-hallit 20.-21.2 Jyväskylä – KU-58 ennakko

19.2.2021

Anne-Mari Lehtiö

Seura on mukana neljän kilpailijan voimin. Tasa-arvo toteutuu hyvin kahden naisen ja miehen koostumuksella. Myös mitaliodotukset ovat korkealla. Kaikki kilpailijamme päässevät pisteille, ja vähintään puolet ottaa mitalin. Kilpailuissa on hyvin tiukat korona-rajoitukset ja katsojia ei Hipposhalliin pääse. Kilpailut näkyvät kuitenkin laajasti YLE:n kanavilla.

Anne-Mari Lehtiö lähtee kotikaupungissaan pituushypyn vauhdinottoradan päähän hallitsevana mestarina numero yksi rinnassaan. Viime vuonna Tampereella mestaruus tuli tuloksella 614. Tänä vuonna Lehtiö on kilpaillut Jyväskylässä kolme kertaa hypäten parhaallaan 616. Tuloksellaan hän on hallitilaston neljäs ja osanottajista kolmas. Tilastossa Lehtiön edellä ovat Turun Weikkojen Taika Koilahti 646 ja Imatran Urheilijoiden Senni Salminen 630. Tampereen Pyrinnön Maria Huntington on hypännyt hallikaudella 637, mutta kilpailee Jyväskylässä päälajissaan viisiottelussa. Pituuden EM-halliraja on 680, mutta rankingin kautta Puolan Toruniin 4.-7.3 pääsee sen alle jäävällä tuloksella, kunhan on 16 parhaan joukossa.

Ville Lampinen Kuva:Olli Leino

Ville Lampisen tavoitteena on 800 metrin EM-raja 1.49,00. Lampinen lähtee kilpailuun kauden tilastokakkosena ajalla 1.50,37. Saarijärven Pullistuksen Joonas Rinne on tilastoykkönen ja ennakkosuosikki. Juoksijoiden apuna Hippos-hallissa on myös valojänis.

-        Ainakin minulta ja Joonakselta on kysytty mihin vauhtiin valojänis säädetään. Lähden kisaan juoksemaan kovaa tulosta, se yleensä tuottaa myös hyvän sijoituksen, Lampinen kertoo.

-        Hiukan kaksijakoisin tuntein lähden kisaan. Kauden avauskisa oli lupaava, toinen taas turhankin hapokas. Kolmas kerta toden sanoo, ja onhan tämä viimeinen mahdollisuus rikkoa todella kova EM-raja. Riskillä mennään, Lampinen pohtii.

Lampisella on osanottajajoukon paras halliennätys 1.50,20. Kolmas vahva ehdokas mitaleille on Lempäälän Kisan Santtu Heikkinen, joka juoksi Liikuntamyllyssä 19-vuotiaiden SE:n 1.51,54.


Laura Manninen Kuva: Olli Leino

Laura Manninen ei juurikaan ole hallissa urallaan kilpaillut. Vuonna 2013 Manninen juoksi 3000 metriä Liikuntamyllyssä 9.45,83. Aika on KU-58:n ennätys, jonka hän vei Riina Toloselta (nyk. Hyöky). Toisen hallikilpailunsa Manninen on juossut New Yorkissa, jossa tuloksena oli maratonin maailmanennätys hallissa.

-        Lähden nyt halliin juoksemaan, kun kilpailuja ei muuten juurikaan ole tarjolla. Matka on toki minulle vähän tynkä. Toinen tavoite on ikäluokkani SE, Manninen toteaa.

Mannisen ikäluokan SE on viime vuodelta Johanna Lindholmilla 10.46,24. Ennätys olisi Manniselle ensimmäinen halli-SE. Viime vuonna Manninen juoksi yhdeksän ikäluokkansa SE:tä yli viiden kilometrin matkoilla.

Elias Jrad Kuva:Ari Lassila

Elias Jrad on parantanut hallikaudella juoksu juoksulta. 400 metrillä 49 sekunnin raja lähestyy ja toivottavasti se alittuu jo Hippos-Hallissa. Jrad lähtee kilpailuun tilastokuutosena, kun huomioidaan myös ylipitkien (>200m) ratojen tulokset. Jyväskylän jyrkissä kaarteissa juostavalla radalla on todella merkitystä. Ei ole kovin yleistä, että hallissa on juossut kovempaa 400 metriä kuin ulkona. Jrad on sen tehnyt. Tänä vuonna 21 vuotta täyttävä Jrad pääsee vielä 22-vuotiaisiin, joten mitalimahdollisuus on myös seuraavan viikonlopun nuorten SM-halleissa Tampereella.

Aikataulu ja kisasivut

TV-lähetykset

Lauantaina 20.2. kello 12.50 Yle Areena ja kello 17.25 Yle TV2.

Sunnuntaina 21.2. Kello 11.55 Yle Areena ja kello 19.05 Yle TV2.

Juha Kylänpää