SM-hallien sunnuntai - Lampiselle SM-hopeaa 800 metriltä, Manniselle N45 SE 3000 metrillä Jyväskylässä

21.2.2021

Ville Lampinen juoksi 800 metrillä SM-hopeaa. Lampinen lähti rohkeasti Joonas Rinteen kanssa valojäniksen perään. Ennakkoon kovin kolmikko, Joonas Rinne, Lampinen ja Santtu Heikkinen oli jo 400 metrin kohdalla huimasti erossa muista. 600 metrin jälkeen oli juoksu koko kärkikolmikolle taistelua kangistumista ja happoja vastaan. Kärkikolmikko tuli maaliin järjestyksessä Rinne, Lampinen ja Heikkinen, kuten he juoksivat lähes koko matkan.

Lampinen toteutti etukäteen suunnittelemaansa taktiikkaa, ”hyvällä ajalla tulee hyvä sijoitus”. Ennätysvauhteihin ei tällä kertaa päästy, mutta SM-mitali on aina arvokas saavutus.

Laura Manninen juoksi 3000 metrillä ajan 10.00,72 ja oli yhdeksäs SM-halleissa.  Manninen paransi ikäluokan SE:tä melkein 45 sekuntia. Entinen ennätys 10.46,24 oli Loviisa Torin Johanna Lindholmilla viime vuodelta. Lindholm on edustanut Suomea Trondheimin MM-hiihdoissa ja hänellä on useita voimassa olevia SE- tuloksia. Laura Manninen juoksi viime vuonna yhdeksän ikäluokan SE-tulosta ja tämä oli ensimmäisen virallisen halli-SE uran kolmannessa hallikilpailussa- Edelliset hallikilpailut olivat 2013 3000 m Liikuntamyllyssä, jossa hän juoksi oman ennätyksensä 39-vuotiaana. Toinen hallikilpailu olikin maratonjuoksu New Yorkissa, jossa tuloksena maailmanennätys.

-Jouduin alussa takariviin lähdössä ja pitkän matkan juoksijalle tuos spurttaaminen on erilaista. Matkavauhtiini olen hyvin tyytyväinen. Kosmeettinen virhe tuli, kun tulos alkoi kympillä, eikä ysillä, Manninen kertoi kisan jälkeen.

-Olihan se hienoa tehdä debyytti SM-halleissa, vaikka tynkämatkalla kertoi Manninen, joka mieluummin kilpaisi hiukan pidemmillä matkoilla.


SM-hallit menivät seuralta hyvin, neljä urheilijaa, kaksi mitalia, kolme pistesijaa ja yksi Suomen ennätys. Hallikausi päätyy nyt monelta urheilijaltamme ja voimme odottaa kesältä hyviä tuloksia, kunhan ulkokentälle päästään kilpailemaan. 
Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: Olli Leino