SM 16/17 Kuortane lauantaina – Lampinen kiekon Suomen Mestari, Hahdolle hopeaa

12.8.2023

Mico Lampinen Kuva: Tero Lampinen

Kuortaneen SM-kilpailuiden toinen päivä oli mitaleissa ensimmäisen päivän veroinen. Saalis oli SM-kultaa ja hopeaa.

Mico Lampinen Suomen Mestari kiekossa

Mico Lampinen voitti kiekonheitossa SM-kultaa ennätyksellään 62,35. Mico paransi ennätystään 91 senttiä. Tulos on Suomen kaikkien aikojen kolmanneksi paras tulos. edellä ovat Oskari Perälampi 63,23 ja Olli Takala 62,95. 62,35 on myös HelSY:n piiriennätys, joka Micolla oli jo ennestään. Tämän vuoden maailmantilastossa Mico on nyt sijalla neljä. Alkukierroksilla Vammalan Seudun Voiman Manu Kankaanniemi paransi ennätyksensä lukemiin 57,54 ja oli vain yhdeksän sentin päässä Micosta. Viidennellä kierroksella Mico sitten heitti ennätyksensä 62,35 ja vielä kuudennellakin 60,91. Mico olisi voittanut kisan kaikilla mitatuilla heitoillaan. SM-hopeaa Kankaanniimelle ja SM-pronssia Janakkalan Janan Jussi Heikkiniemelle. Huomenna sunnuntaina Micolla on vielä kuulantyöntö kello 15:25.

Vili Hahto

Vili Hahdolle SM-hopeaa 800 metriltä

16-vuotiaiden 800 metrillä Vili Hahto juoksi toisen mitalisijansa Kuortaneella. 800 metrillä Vili juoksi ennätyksensä 2.01,43 ja juoksi SM-hopeaa. Ennätys parani kuusi kymmenystä. Suomen mestariksi juoksi kuten eilen 400 metrillä Limingan Niitto-Miesten Aapo Mäkiniemi. SM-pronssille juoksi Savonlinnan Riennon Lauri Mononen.

Simonen kolmiloikan loppukilpailuun, pituudessa ei tulosta

Kolmiloikassa Emma Simonen hyppäsi karsinnasta huomiseen loppukilpailuun tuloksella 11,07. Karsintaraja oli 10,80, joten Emma isolla Q:lla finaaliin. 16-vuotisten kolmiloikan finaali on sunnuntaina kello 11:50.

Emma Simonen oli jo ensimmäisenä seurasta kilpailemassa lauantaina, kun 16-vuotiaden pituushyppääjien loppukilpailu alkoi jo kello 10:00. Emman kaikki hypyt olivat yliastuttuja, joten tulosta ei tällä kertaa tullut.

Tsemppiä Emma huomiseen finaaliin!

Kaikki tulokset

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina. Silloin kilpailevat Emma Simonen kolmiloikan loppukilpailussa kello 11:50, Ville Korhonen ja Tero Korpi 17-vuotiaiden 1500 metrillä kello 13:45, Niko Tilander 16-vuotaiden kolmiloikassa kello 13:55, Mico Lampinen kuulassa kello 15:25 ja Eero Wuoti 16-vuotisten 400 metrin aitajuoksussa.