SAUL SM-maastot Vihti – KU-58 ennakko

14.5.2021

Seura lähtee ilahduttavan suurella joukkueella taistelemaan Vihdin Nummelaan maastojuoksun kansallisista mestaruuksista aikuisurheilusarjoissa (yli 30-vuotiaat). Myös joukkueita on mukana ilahduttavan paljon. Tämähän tarkoittaa mitalisadetta. Sadetta kannattaakin hankkia näin mitaleiden mukana, kun kotikentällämme Hiekkaharjussa paistaa aina aurinko.

Katarina Skräddar

On vaikeaa arvioida menestystä, kun kilpailutauko on ollut juoksijoillakin korona-rajoitusten vuoksi pitkä. Naisten sarjassa Katarina Skräddar on 35-vuotiaiden ennakkosuosikki. Hyvää vauhtia Skräddarille tarjoaa Mikkelin Kilpa-Veikkojen Taru Häyrinen 30-vuotiaiden sarjassa. Häyrinen oli Joensuun SM-maastoissa kympin neljäs.

Kilpakuntoilijamme Sanna Kullberg 45-vuotiaissa on edelleen niin kilpailuhenkinen, että on varmuudella seuran joukkueessa, joka palannee mitalit kaulassa Vantaalle. Seuran hallituksen jäsen SM-mitaleilla, kuulostaa hyvältä. Satu Uuttu kilpailee 30-vuotiaissa ja ensimmäisiin SM-kilpailuihinsa yleisurheilussa osallistuva Jaana Tilus 45-vuotiaissa.

Miehissä on joukkueet 40-,50- ja 60-vuotiaissa. 40-vuotiaissa juoksevat myös 45-vuotiaat joukkuekilpailussa, koska sarjojen lähtö on samaan aikaan. Miehiä on neljä ja kolme nopeinta mahtuu joukkueeseen. SAUL:n SM-kilpailussa joukkuekilpailun ratkaisee yhteenlaskettu aika, kun SUL:n SM-maastoissa lasketaan sijapisteet.

Kaikilla joukkueilla on mahdollisuus mitaleille, tiukinta mitalin saaminen on 60-vuotiassa. Miehiä on siinäkin sarjassa seurasta neljä, ja kolme mahtuu joukkueeseen. Jarmo Viitasella on lauantaina syntymäpäivä, joukkuekaverit Jukka-Pekka Hassinen, Lauri Palva ja hallituksen jäsen Jari Sainio huolehtivat mitalin päivänsankarille.

Henkilökohtaiset arviot miehistä ovat todella vaikeita tehdä, kun kilpailuja ei ole ollut. Kolmikymppisissä on mielenkiintoista nähdä hiihtäjien kohtaaminen. Mikko Kuusela kohtaa Aku Nikander nyt juoksussa, hiihdossa miehet edustavat Vantaan Hiihtoseuraa ja Jämin Jännettä. Jari Välikorpi saa maastojuoksussa suunnistajana etua 35-vuotiaissa. Petri Juuti voitti viime vuonna ikäluokkansa maratonin, maastojuoksu on kuitenkin aika erilaista kuin tiejuoksu varsinkin pehmeässä maastossa. Martti Näsäkkälä on toinen edustajamme. Marko Martikainen ja Teemu Planting juoksevat 45-vuotiaissa, yhteiseen joukkueeseen mahtuu kolme neljästä juoksijastamme.

Viisikymppisissä on nuorekas joukkue, neljästä juoksijastamme peräti kolme täyttää 50 tänä vuonna. Riittääkö nuorekkaan joukkueen nälkä joukkuemitaliin. Yleensä veteraanisarjoissa menestytään heti sarjanvaihdon jälkeen, poikkeuksiakin toki on. Jussi Ahdinkallio, Marko Kahilainen, Timo Leppäkorpi ja Tuomas Nupponen juoksevat 50-sarjassa.

55-vuotiassa kilpailee Timo Paasonen. Sarja juoksee omana lähtönään, joten Timo ei voi vahvistaa 50-vuotaiden joukkuetta.




KU-58 Nummelassa:


M30 6 km Juhani Pietarinen, Mikko Kuusela

M35 6 km Jari Välikorpi

M40 6 km Martti Näsäkkälä, Petri Juuti

M45 6 km Marko Martikainen, Teemu Planting

M50 6 km Jussi Ahdinkallio, Marko Kahilainen, Timo Leppäkorpi, Tuomas Nupponen

M55 6 km Timo Paasonen

M60 6 km Jukka-Pekka Hassinen, Lauri Palva, Jari Sainio, Jarmo Viitanen

N30 6 km Satu Uuttu

N35 6 km Katarina Skräddar

N45 6 km Jaana Tilus, Sanna Kullberg

Joukkueet: N30, N35, M40, M50, M60

Huomatkaa sukupuolien tasa-arvoisuus toimittajalta ajan hengen mukaan. Kilpailijat on lueteltu järjestyksessä ensin miehet ja sitten naiset. Joukkueet taas naiset edellä, kuten heikoille jäille. Jäätä ei Vihdissä nähdä, ehkäpä vettä kuitenkin.

Kilpailujen nettisivut



Teksti ja kuvat: Juha Kylänpää