SAUL SM 10.-13.9 – KU-58:sta kahdeksan kilpailijaa Jyväskylässä

9.9.2020

Jyväskylään viikonloppuna matkustaa kahdeksan seuran urheilijaa. Suomen Aikuisurheiluliiton SM-kilpailuissa kilpaillaan yli 30-vuotiaiden sarjoissa viiden vuoden välein. Kilpailuiden vanhimmat osanottajat ovat Porin Urheiluveteraanien 95-sarjassa kilpaileva Pekka Penttilä. Naisissa kokenein urheilija on 90-vuotiassa hyppäävä Spove:n Senni Sopanen. Kilpailuihin on ilmoittautunut 950 urheilijaa. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi kilpailut ovat nelipäiväset normaalin kolmipäiväisyyden sijaan.

Laura Manninen Kuva: Olli Leino

Laura Manninen juoksee ikäluokassaan tällä kertaa 5000 metriä. Manninen puolustaa viime vuonna Turussa saavuttamaansa 45-vuotiaiden vitosen Suomen mestaruutta. Kovimman vastuksen hän saa Loviisan Torin Johanna Lindholmista. Lindholm edusti Suomea 1997 hiihdon MM-kilpailussa Trondheimissa. Manninen on Jyväskylän kilpailuissa ainoa urheilija, joka saavutti mitalin tämän vuoden Turun Kalevan Kisoissa.

Kimmo Ahvenaisen lajit 40-vuotiaissa ovat pituushyppy ja kuulantyöntö. Kuulantyönnössä Ahvenainen saa seurakseen Anssi Hirvikosken. Hirvikoski osallistuu Jyväskylässä myös moukarin- ja painonheittoon.

45-vuotiaissa seuralla on kolme edustajaa 5000 ja 10000 metrillä. Jukka Ahokas, Tomi Kanto ja Tuomas Nupponen juoksevat molemmat pitkät ratamatkat Jyväskylässä. Jarmo Viitasen matkat 60-vuotiaissa ovat 1500 ja 5000 metriä.

Tero Kuparinen hyppää 60-vuotiaissa seivästä. Kuparinen sai talven SM-halleissa hopeaa.

SM-mitalin makuun ovat jo tällä kaudella Kuparisen ja Mannisen lisäksi päässet Nupponen (maantiekymppi joukkuehopeaa) ja Ahvenainen (korkeudessa hallissa pronssia).

Tsemppiä SM-kisoihin.

Osallistujat ja tulokset:Juha Kylänpää