SAUL polkujuoksun SM – Täsmäisku taas- Kaikille SM-mitali, Louhiala-Hänniselle ja Tiluksella kaksi, Kanto Suomen mestari

11.9.2021

Huotari, Louhiala-Hänninen,Tilus,Nupponen,Hassinen,Kanto ja Viitanen Kuva: Juha Kylänpää

Seura osallistui polkujuoksun SM-kilpailuihin seitsemällä juoksijalla ja tuloksena oli yhdeksän mitalia.

Tomi Kanto Kuva: Juha Kylänpää

Henkilökohtaiseen Suomen mestaruuteen juoksi Tomi Kanto 45-vuotiaissa. Aikoinaan ammattilaisena kilpaa pyöräillyt Kanto oli tyytyväinen Nastolassa. Kanto voitti reilu kuukausi sitten 5000 metrin SM-kultaa Mikkelissä.

-          Polkujuoksu on OK, kun on jalkavaivaa. Kausi on tässä, maantiellä en uskalla kilpailla, ettei vammat pahene. Keväällä sitten kovalla innolla uudelleen, Kanto totesi maalissa.

Jaana Tilus ja Paullina Louhiala-Hänninen maaliin yhdessä Kuva: Juha Kylänpää

SM-hopeaa juoksi niinikään 45-vuotiaissa Jaana Tilus. Jaana juoksi uransa ensimmäisen polkujuoksun. SM-mitaleita on tältä kaudelta jo useampikin ja nyt kaksi lisää.

-          Enpä olisi uskonut kun keväällä ilmoittauduin juoksukouluun, että tällainen määrä SM-miteleita olisi syksyllä, Tilus ihmetteli palkintojenjakoa odotellessa.

SM-pronssille juoksi Pauliina Louhiala-Hänninen 40-vuotiaissa. SM-mitali oli Pauliinalle tällä kaudella ensimmäinen. Se avannee ovet myös Vantaan liikuntagaalaan helmikuussa 2022.

Päivän hienoimmat tuuletukset Kenttäurheilijoiden joukkueilta Kuva: Juha Kylänpää

Naiset voittivat myös joukkuekultaa 40-vuotiaiden sarjassa. Joukkueen kolmantena lenkkinä juoksi 50-vuotaissa kilpaillut Raisa Huotari. Naiset hallitsivat myös tuulettamisen palkintopallilla. Päivän parhaat tuuletukset nähtiin KU-58:n ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden naisilta.

Hassinen, Viitanen ja Nupponen SM-hopeaa Kuva:Juha Kylänpää

Miesten 50-vuotiaiden joukkuekilpailussa KU-58 sai hopeaa. Mikkelin Kilpa-Veikot voitti kokonaisajassa minuutin ja 39 sekuntia nuoremmalla joukkueella. Jukka Pekka Hassinen oli 60-vuotaissa ja Tuomas Nupponen 50-vuotiaissa viides. Jarmo Viitanen oli 60-vuotiaissa kymmenes.