Satu Uuttu nopein 37. Hakunilan uudenvuodenjuoksussa, Haltia, Peltonen ja Leppäkorpi palkinnoille- Nupponen ja Roopärg kestävyyskuninkaalliset

1.1.2020

Hakunilan perinteinen uudenvuodenjuoksu juostiin tuulisessa säässä. Kilpailun nopein juoksija oli Timi Malinen. Hänen päälajinsa on triathlon. Kymmenen kilometrin reitillä aika oli 33.39.

-        Hiukan tuuli haittasi ja muutamassa paikassa oli liukastakin. En katsellut väliaikoja, vaan tuntemuksen mukaan juoksin, totesi Malinen maalissa.

Naisten nopein oli Kenttäurheilijat-58:n Satu Uuttu ajalla 41.26.

-        Sain hyvää vetoapua miehiltä reitillä, muutamassa kohtaa oli vähän pimeää. Yhdessä kohtaa vähän jalka lipesi, ei kuitenkaan mitään vakavaa. Seuraava kilpailu on Aktia-maantiejuoksucup tammikuussa Sotungissa, Uuttu summasi maalissa.

Miesten 19-vuotiaiden sarjassa KU-58:n Ilari Haltia oli toinen ajalla 36.43. Kilpailun voitti Kouvolan Suunnistajien Akseli Virtanen ja kolmas Keravan Urheilijoiden Oskari Jacobsson.

Nelikymppisissä miehissä Timo Leppäkorpi oli kakkonen. Kilpailun nopein oli Sipoon Jani Strömsholm.

Naisten 50-vuotiaiden sarjassa Sari Peltonen. Hänen edelleen ehättivät Helsingin Kisa-Veikkojen Virpi Ruohomäki ja Viipurin Urheilijoiden Marjaana Lahti-Koski.

Kilpailuun osallistui kaikkiaan 26 kilpailijaa seurastamme.

Yksi uusi reittiennätys nähtiin

Reittiennätykseen ylsi Joken Tallin Kari Suominen ajallaan 39.12. Urpo Saukkosen ennätys 40.20 parani minuutilla ja kahdeksalla sekunnilla ja siirtyi uudelle kymmenluvulle sopivasti näin vuosikymmenen vaihteessa.

Kestävyyskuninkaalliset 2019

KU-58:n järjestämissä kilpailuissa on vuodesta 2015 kilpailtu Kestävyyskunkku-tittelistä. Pistelaskussa huomioidaan kaikki kilpailut ja pisteet lasketaan osanottajamäärien mukaan. Voittajalle osanottomäärän verran pisteitä ja viimeiselle vähintään yksi. Joissakin kilpailuissa jaetaan myös tuplapisteitä ja uudenvuodenjuoksussa jopa triplapisteet. Sääntöjä tarkennetaan vuodelle 2020, mutta pistejahti alkaa taas Aktia-maantiejuoksucupissa 18.tammikuuta 2020. Kilpailutuloksia sarjassa kirjattiin 2019 4947 kappaletta, suurimpana Vantaan maraton.

Tuomas Nupponen valtasi Kestävyyskunkku-tittelin toistamiseen ja Marika Roopärg Virosta on ensimmäinen kansainvälinen voittaja. Molemmat kuninkaalliset edustavat seuraamme KU-58:a.

Uudenvuodenjuoksussa osanottajamäärä kasvoi

Kilpailussa maaliin juoksi kaikkiaan 185 kilpailijaa. Viime vuonna luku oli 177.