Sanna Kullberg viides EM-maantievitosella Italiassa

14.5.2022

Suomen ja Italian kisa-asut ovat aika samanlaiset. Italialla suomalainen sponsori. Kuva vitosen kisan jälkeen

Sanna Kullberg juoksi viidenneksi 45-vuotiaiden maantievitosella European Masters Athletics Championships Non Stadia- kilpailuissa Italian Grossetossa.

Perjantaina Kullberg mittautti jo kuntonsa eurooppalaisten huippujen seassa maantiekympillä. Kympin kisassa Kullberg oli yhdeksäs.

Kilpailut ovat EMA:n EM-kilpailut maantielajeissa. Sunnuntain puolimaratonilla Kullberg ei enää kilpaile.

-        Nämä kaksi juoksua olivat hyvä avaus kohti kesän Tampereen MM-kilpailuja, Kullberg kertoi puhelimessa.

-        Kilpailut olivat todella erilaisia ja eri paikoissakin. Kympillä oli valtava hässäkkä lähdössä, kun kaikki sarja olivat samassa lähdössä. Onnistuin siinä juoksussa hyvin. Aloitin neljän minuutin kilometrivauhtia, ja puolimatkassa olin aikataulussa. Hyydyin kuumassa säässä, mutta muut hyytyivät vielä enemmän, sijoitukseni parani lopussa.

-        Lauantain vitonen oli jaettu useampaan ryhmään. Reitti oli puistossa ja ihanteellisen tasainen. Olin hyvin tyytyväinen tulokseeni. Tämä on hyvä merkki kohti Tamperetta, jossa tulee sitten kuntohuippu.

Kullberg juoksi Grossetossa vitosen 19.18 ja kympin 40.35. Sannan huoltajana Italiassa oli Kati Oikarinen, jolle suuret kiitokset kuvista. Kati ja Sanna kirjoittavat seuraavaan ”Ikiliikkujaan” matkareportaasin. Jo sen takia kannattaa lehti tilata, jos et jo ole tilaaja.

Sanna oli yli 900 kilpailijan joukossa kilpailuiden  ainoa suomalainen.

Onnittelut Sannalle EM-kilpailuiden pistesijasta!

Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: Kati Oikarinen