Rene Knapelle seuran kultainen ansiomerkki

14.6.2024

Heikki Mäkinen ja Rene Knape

Rene Knape sai seuran kultaisen ansiomerkin 13.6.2024. Huomionosoituksen Knapelle antoi seuran puheenjohtaja Heikki Mäkinen. Seuran väreissä olevan kukka-asetelman lisäksi rinnassa kiiltää seuran kultainen ansiomerkki, joka lanseerattiin seuran 65-vuotisjuhlassa 16.3.2023. Vuonna 2024 seuran kultainen ansiomerkki on aiemmin myönnetty vain seuran perustajajäsenelle Matti Jouhikaiselle, joka täytti 90 vuotta huhtikuussa. Kultaisia ansiomerkkejä on myönnetty tähän mennessä 32.

-        Seuran kultainen ansiomerkki annettaan harkiten, tässäkin tilaisuudessa on vain kaksi seuran kultaisen ansiomerkin saanutta, seuran puheenjohtaja Heikki Mäkinen kertoi ojentaessaan kunniamerkkiä

Juuri 80 vuotta täyttänyt Knape on tehnyt pitkän uran valmentajana seurassamme ja aiemmin HIFK:ssa. Knape on edelleen aktiivinen valmentaja. Renellä on edelleen kaksi henkilökohtaista valmennettavaa, KU-58:n Lauri Mäkinen ja IF Sibbo Vargarnan Charlotte Knape.  Rene Knape on keskittynyt nuorten valmentamiseen viime vuosina.

-        Laskin juuri, että valmennettavani ovat saavuttaneet 28 SM-mitalia. Samoin YAG:ssa ja TJIG:ssa, ”9-13-vuotiaiden SM-kisoissa” mitalisijoja on tullut sama määrä. Yhdestä asiasta voin olla ylpeä, vain yksi urheilija on vaihtanut seuraa valmennuksen aikanani. Pikajuoksun ja hyppylajien lisäksi valmennan nykyisin myös mm. kiekonheittoa, jossa valmennettavani on saavuttanut SM-kultaa viime vuonna 14-vuotisissa. Laji oli minulle uusi, mutta vanhempanakin voi oppia, kun on palavaa halua. Tämä urheilun kanssa toimiminen on pitänyt minut hyvässä kunnossa, kuten kaksi vuotta sitten menehtyneen Kauko Rokalan – hänen kanssaan kävimme arvokkaita keskustelija, jotka kantavat minua edelleen valmentajan uralla, Knape totesi kiitospuheessaan

Valmentajauran lisäksi Knape on osallistunut KU-58:n hallintoon. Hän toimi kaksi vuotta seuran toiminnantarkastajana. Silläkin uralla Knape pureutui seuran hallinnon epäkohtiin ja KU-58 on nyt entistä vahvempi Vantaan paras yleisurheiluseura.

Onnittelut Rene Knape ja tsemppiä vireälle valmentajalle!

 

Juha Kylänpää

KU-58 seuran kultainen ansiomerkki 2023