Pohjoismaiden mestaruuskilpailut Malmö – Kaukolahti Pohjolan mestariksi, Uusimäelle pronssia ennätysajalla

18.5.2024

Tuomas Kaukolahti ja Hilla Uusimäki

Pohjoismaiden mestaruuskilpailut käydään viikonloppuna Malmössä. Seurasta on mukana viisi urheilijaa. Ensimmäiset lajit olivat heti mitalinkiiltoisia viiskasilaisille. Kaksi ensimmäistä kilpailijaamme ottivat heti mitalin.

Gabriel Wallmark, Tuomas Kaukolahti ja Aaro Davidila

Tuomas Kaukolahti hyppäsi kolmiloikassa Pohjoismaiden mestariksi tuloksella 16,19. Ruotsin Gabriel Wallmark hyppäsi hopeaa ja Suomen Aaro Davidila pronssia samalla tuloksella 16,03.

-          Tuomas sairasteli viikolla, ja oli hyvä että pystyi hyppäämään. Tuomas loikki vain kolme hyppyä varotoimenpiteenä, kertoi valmentaja Pekka Kelonurmi Malmöstä.

Pohjoismaiden mestaruus on hieno saavutus, ja parantaa Kaukolahden mahdollisuuksia päästä Rooman EM-kisoihin. Tätä kirjoitettaessa Tuomas on sijalla 31, kun Roomaan pääsee 30 urheilijaa. Rankingsijoitus paranee, riittääkö se. Sen näemme lähipäivinä. Seuraavaksi Kaukolahti kilpailee Jyväskylän Motonet-GP:ssä keskiviikkona.

Onnittelut Tuomas Kaukolahdelle, Pohjoismaiden mestarille!

Hilla Uusimäki

Hilla Uusimäki juoksi 400 metrin aidoissa PM-pronssia uudella ennätyksellään 56,28. Tulos on myös HelSY:n piiriennätys. Norjan Amalie Iuel voitti ajalla 55,78 ja Kristiina Halonen oli toinen uudella ennätyksellään 55,99. Uusimäki on nyt Suomen kaikkien aikojen tilastossa sijalla viisi. Hilla on myös kiinni EM-paikassa. Tätä kirjoitettaessa Uusimäki on rankingissa sijalla 35, kun mukaan pääsee 36 kilpailijaa.

Onnittelut Hillalle uudesta ennätyksestä ja pronssimitalista!

Pekka Kelonurmi, Ville Lampinen, Tuomas Kaukolahti ja Anne-Mari Lehtiö

Pekka Kelonurmella on kolme valmennettavaa mukana Malmössä. Alku oli hyvä, Tuomakselle heti kultaa. Anne-Mari Lehtiö hyppää tänään myöhemmin pituutta ja Ville Lampinen juoksee huomenna 800 metriä.

Tänään myöhemmin Max Lampinen heittää moukaria Malmössä.

 

Tulospalvelu

 

 

 

Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: Pekka Kelonurmi