Pitkälle heittävät Lampiset Viiskasiin

13.12.2021

Mico, Tero ja Max Lampinen

Moukarinheittäjä Max Lampinen ja kiekonheittäjä Mico Lampinen siirtyvät Kenttäurheilijat-58:aan. Kumpikin nuori mies heitti viime kesänä SE:n. Veljeksiä valmentaa oma isä, Tero Lampinen. Kolmikko siirtyy vantaalaisseuraamme Someron Esasta.

Max Lampinen

Max Lampinen on 17-vuotias ja urheili viime kesänä peräti neljä SM-mitalia. Kuulassa tuli hallissa pronssia ja ulkona hopeaa. 185-senttinen voimapesä on omimmillaan heittohäkissä. Kiekosta tuli SM-hopeaa ja päälajista moukarista luonnollisesti SM-kultaa. Hyvinkään SM-kisoista tuli siis yhteensä kolme mitalia ja melkoinen määrä Kalevan Malja-pisteitä. Lampinen pääsi avaamaan myös kansainvälisen uransa 17-vuotiaiden Suomi-Ruotsi-maaottelussa Tukholmassa. Maaottelussa hän voitti sekä kiekon että moukarin, joten Lampinen on voittanut kaikki kansainväliset kilpailunsa. Ensi kesänä päätavoite on 19-vuotiaiden (U20) MM-kilpailut Kolumbian Calissa, jossa tavoite on mestaruus. Tämän vuoden maailmantilastossa Lampinen oli maailmantilaston kakkonen sekä 5:n että 6:n kilon moukarilla. Molemmissa syntyi SE. Viiden kilon moukari lensi 80,96.

Mico Lampinen

15-vuotias Mico Lampinen voitti päälajissaan kiekossa Suomen mestaruuden ja moukarissa SM-hopeaa. Yli kaksimetrinen Lampinen heitti kiekkoa monipuolisesti. hän heitti ikäluokan kaikkien aikojen parhaan tuloksen kilon (70,36), 1,5 kg:n (58,97), 1,75 kg:n (52,92) ja kahden kilon (44,77) kiekolla. Siis neljä ”Suomen ennätystä” samassa lajissa yhdellä kaudella. SE lainausmerkeissä siksi, että SUL hyväksyy Suomen ennätykset virallisiksi 17-vuotiaista alkaen. Siihen sarjaan Lampinen siirtyykin ensi vuonna. Moukariheitto säilyy rinnalla hyvänä harjoituslajina, joka tukee päälajia. Myös Micolla on ensi kaudella tavoitteena kansainväliset kilpailut. Ikäluokan EM-kilpailut ovat Jerusalemissa ja EYOF Serbiassa. Samoin Lampisella on tavoitteena puolustaa isoveljen voitto(j)a Ruotsi-ottelussa, joka palaa Olympiastadionille ensi syyskuussa. Mico Lampinen oli kiekonheitossa U16-maailmantilaston kärki sekä 1,5 että 1,75 kg:n välineellä.

Molemmat veljekset harrastavat voimannostoa, eikä siinäkään menestys ole karttanut kovakuntoisia heittäjiä.

Tervetuloa Viiskasin kelta-vihreisiin väreihin!

 

Juha Kylänpää