Perez Rosello Ja Manninen aluemestareiksi, Alasaukko-Ojalle pronssia maantiejuoksussa Espoossa

20.9.2020

KU-58 oli paras seura maantiejuoksun eteläisen ja kaakoisen alueen mestrauuskilpailuissa Espoossa. Josue Perez Rosello juoksi 15-vuotiaiden viidellä kilometrillä aluemestariksi. Seuraavaksi Rosello kilpailee Kurikan SM-maastoissa, jossa tavoite on mahtua seuran kovaan kolmihenkiseen joukkueeseen. Seuran 15-vuotiaiden laaja taso lupailee SM-joukkuemitalia Kurikasta.  

Laura Manninen juoksi Espoossa naisten mestariksi ajalla 35.08. Aika jää vaivaisen sekunnin  Mannisen Aktia-Cupissa 2.elokuuta juoksemasta 45-vuotiaiden Suomen ennätyksestä.

- Yllätyin kun tulin kentälle, ja tuttu kuuluttaja laski sekunteja ennätykseen, tästä jäi kyllä nälkää 35 minuutin alitukseen. Marraskussahan juostaan Aktia-cup taas, siellä sitten alituksen kimppuun.

- Reitti ei Espoossa mutkineen ollut mikään nopea ja lopun kapeilla teillä oli kuntoilijoista ja sunnuntaikävelijöistä ruuhkaa. Olin myös iloisesti yllättynyt kun jäin Tuomas Kaihlavirralle vain vähän. Yleensä ero on minuutin luokkaa. 

- Nälkää jäi myös Vantaan SM-maratonille, sitä ennen juoksen ainakin Oulun terwamaratonin puolikkaan. Manninen kertoi.

Keravan Urheilijoiden Tuomas Kaihlavirta voitti miesten aluemestaruuden, KU-58:n Marko Alasaukko-Oja juoksi pronssia.  Miehissä oli  toki muutama alueen juoksija nopeampi samaan aikaan juostulla Rantakympillä. He eivät kuitenkaan olleet ilmoittautuneet aluemestaruuskilpailuun.

Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: Josue Perez Rosello, Juha Kylänpää

                Laura Manninen, Olli Leino