Pekka Kelonurmelle SUL:n hopeinen ansiolevyke

25.12.2021

Valmentaja Pekka Kelonurmelle ojennettiin Suomen Urheiluliiton hopeinen ansiolevyke jouluaattona. Seuran hallitus oli saanut huomionosoituksen luovuttajaksi itse Joulupukin. Tunnettu henkilö kaikkien muiden kiireidensä keskellä sai yllätettyä huomionosoituksen saajan täydellisesti. Huomionosoituksia odotetaan, mutta sen saaminen on aina yllätys saajalleen.

-        KU-58:n ja mahdollisesti SUL:n historiassa tämä oli ensimmäinen kerta, kun hallinnon ulkopuolinen henkilö sai kunnian jakaa huomionosoituksen, totesi KU-58:n varapuheenjohtaja Juha Kylänpää.

Kelonurmi on seuran menestyksekkäimpiä valmentajia. Hän on valmentanut useita urheiljoita Kalevan Kisojen mitalistiksi ja mestareiksi. Useampikin heistä on myös kilpaillut EM- ja MM-kilpailuissa sekä meille suomalaisille niin tärkeässä Ruotsi-Ottelussa menestyksekkäästi. Kelonurmi jatkaa menestyksekästä valmentajauraansa perhe- ja työkiireidensä keskellä. Hänen tiimiinsä on liittynyt myös uusia urheilijoita tänä syksynä.

Omalla kilpaurallaan Kelonurmi kilpaili useamman kerran Kalevan Kisojen kymmenottelussa, ja saavutti nuorten sarjoissa kymmenottelussa Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa mitalin.

Seura uudisti kesällä 2021 kunniamerkkien hakuprosessin. Seuran hallituksen nimeämä toimikunta valmistelee kunniamerkkien saajien listan. Varapuheenjohtaja Kylänpään vastuulla on hakea päätetyt mitalit ja organisoida niiden jako tasaisesti pitkin toimintakautta. Haussa ovat SUL:n ja SAUL:n huomionosoitukset. Muut huomionosoitukset käsittelee seuran hallitus suoraan, ja ne keskittyvät juhlavuosiin, joista seuraavana on tulossa 65-vuotisjuhlallisuudet keväällä 2023.  Vuoden 2022 alun huomionosoitukset ovat liitoissa hakukierroksella.

-        Noudatamme liiton sääntöjä, haemme ne järjestyksessä, Kylänpää avasi hakuprosessia.

Kunniapuheenjohtaja Hannu Nurmi jakoi Kylänpään ja toimikunnan linjauksen.

-        On täysin oikein noudattaa järjestystä, tärkeintä on, että prosessi toimii katkeamattomasti. Nämä ovat seuran aktiiveille merkittäviä tunnustuksia ja lämmittävät aina saajaansa, Nurmi painottaa.

Nurmella on pitkä kokemus hakuprosessista. Nurmi haki pääosan seuran huomionosoituksista vuosina 1990-2018. Vuoden 2018 jälkeen ennen tätä vuotta anomuksia tehtiin vain muutama ennen tämän vuoden uutta linjausta.

Kelonurmen kohdalla olisi jo voitu hakea suoraan kultaista ansiolevykettä, koska hopeisen kriteerit olivat täyttyneet jo muutama vuosi sitten.

Onnittelut Pekka Kelonurmi!


Juha Kylänpää