Parayleisurheilun SM Leppävirta sunnuntaina – Leväiselle kaksi SM-kultaa ja pronssi sekä SE

27.8.2023

Jarmo Leväinen Kuva: Olli Leino

Jarmo Leväisen toinen kisapäivä sujui vielä paremmin kuin ensimmäinen. Keihäänheitossa ja pituushypyssä tuli SM-kultaa ja kiekossa SM-pronssia. Päivän kruunasi pituushypyn tulos 388, jolla Suomen ennätys parani kolme senttiä. Leväinen kilpailee luokassa elinsiirron saaneet 50-59-vuotiaat.

-        Eilen jo huomasin kuulassa, että vajaa kaksi vuotta sitten loukkaantunut olkapää on kunnossa. Ainoa huoli on ollut kuinka kolme viikkoa sitten operoitu oikea reisilaskimo haittaa eri lajeja.


-        Aamun keihäskilpailu oli nousujohtoinen, kun heittoja olin tehnyt ennen kilpailuja. Viimeisellä sain pitkästä aikaa teknisesti kunnon heiton kilpailussa. Seuraavaksi oli pituuskilpailu, jolta odotin hyvää tulosta, mikäli siinä jalka vaan toimi.  Sain muutaman hyväksytyn ja hyvän hypyn. Tein ennätykseni ja samalla uuden Suomen ennätyksen.


-        Viimeisenä lajina tänään oli kiekko. Jalat alkoivat olemaan puhki ja operoitu jalka ei toiminut ollenkaan täydellä pyörähdyksellä.


Nämä Jarmon kommentit kertovat, että haasteet on tehty voitettaviksi. Yhteensä Leväinen sai kilpailusta kolme SM-kultaa ja kaksi SM-pronssia.Teksti: Juha Kylänpää ja Jarmo Leväinen

Kuvat: Olli Leino