Ohjaajaesittely- Suvi Taipale

19.11.2020

Kuka pelkää mustekalaa?

Elokuussa ohjaamisen aloittanut Suvi Taipale on tuoreimpia ohjaajiamme. Taipale on liikuntaleikkikoulujen vastuuohjaaja. Ohjausvuoroja on kolmasti viikossa, maanantaisin 4- ja 5-vuotiaille, torstaisin 3- ja 4-vuotiaille ja 5- ja 6-vuotiaille. Taipale ohjaa myös ensimmäistä vuottaan, aiemmin hän ei ole ohjannut missään muussakaan seurassa.

-        Kävin Olympiakomitean ja Etelä-Suomen Liikunnan (ESLU) järjestämän hyödyllisen ”Lasten liike” koulutuksen, Taipale kertoo.

Taipale on muuttanut muutama vuosi sitten Keski-Suomesta Vantaalle ja opiskelee parhaillaan varahaiskasvatuksen opettajaksi. Lasten liikunnan ohjaus urheiluseurassa tukee hyvin myös tulevaa työuraa.

-        Minusta tulee siis tuttavallisemmin lastentarhanopettaja ja yritän valmistua vuoden sisällä, ja jatkanen ohjausta myös kesällä. Opintoihin en tästä pisteitä saa, mutta hyöty on ilmeinen, Taipale kertoo tulevaisuudestaan.

Taipaleen oma urheilu-ura oli lapsena Kaipolan Vireen väreissä. Yleisurheilun koko lajikirjoa tuli kokeiltua, mutta totista kilpailua vähemmän.  Jalkapalloakin Taipale on pelannut Jämsänkosken Ilveksessä. Vantaalle muutettuaan aika on mennyt opiskellessa ja ohjatessa.

-        Lapset ovat ihania ja on tullut paljon yhteisiä onnistumisia, Taipale iloitsee.

Korona-aikakin on tuonut omat rajoitteensa. Maanantain harjoituksissa osa vanhemmista olivat vuoron ajan katsomossa.

-        Joskus on kokeiltu yhteisliikuntaa vanhempien kanssa, mutta sen aika ei ole nyt. Olisi mukavaa vaihtelua ja vanhemmatkin olivat täysillä mukana, Taipale toivoo.

Ohjaustoiminnassa tulee olla myös avoin palautteelle. Kaikki palaute yleensä vain parantaa toimintaa. Myös ryhmän koolla on suuri merkitys onnistuneelle ryhmätoiminnalle.

-        Alussa ryhmä oli turhan suuri, josta tuli jonkin verran palautetta. Nyt meillä on sopivan kokoinen ryhmä, vaikka tällä kertaa nyt oli poikkeuksellisen vähän osallistujia. Muuten palaute on ollut positiivista, Taipale summaa.

Kun poistumme harjoituksista menen väärästä ovesta ulos. Ammattikoulun liikuntasali on monen mutkan takana, sinne ei eksytä vahingossa. Hyvän ohjaajan harjoituksiin tullaan vaikka useamman mutkan kautta säännöllisesti.


Teksti ja kuvat: Juha Kylänpää