Ohjaajaesittely – Merituuli Kerman

8.3.2021

Merituuli Kerman Kuva: Juha Kylänpää

Merituuli Kerman vetää liikuntaleikkikoulua maanantaisin 4-5-vuotiaille ja torstaisin 5-6-vuotiaille. Kerman on uusi ohjaaja seurassa, hän aloitti ohjaamisen KU-58:ssa elokuussa 2020. Kokemusta lasten ohjaamisesta Kermanilla on kuitenkin paljon. Kerman on töissä päiväkodissa, vastuullaan esikouluryhmä. Lasten ohjaamista palkkatyönä on takana jo 20 vuotta, ammatiltaan hän on lähihoitaja.

-        Aloitin ohjaamisen seurassa yhdessä Juuli Hirvikosken kanssa, nyt minulla on oma ryhmä kalliosuojassa, Hakunilassa asuva Kerman kertoo.

Kenttäurheilijat-58 on tuttu seura jo ennen ohjaajauraa. Kerman on osallistunut seuran juoksutapahtumiin aktiivisesti. Aktia maantiejuoksucup, Hakunilan uudenvuoden juoksu ja Vantaan Maraton ovat olleet vuosittain ohjelmassa useamman vuoden. Kuntoilijana Kerman on kokeillut rajojaan myös ultramatkoilla. Kerman juoksi 100 kilometrin mittaisen ”masokistin unelman” viime kesänä. Viiskasin juoksutapahtumien lisäksi masokistin satanen kuuluu Kermanin kilpailukalenteriin myös tänä vuonna.

-        Ultramatkoilla on tärkeää juosta oikeaa vauhtia. Vauhti tappaa, ei matka, Kerman valottaa pitkän matkan valloitusta.

Kerman ohjeistaa Kuva: Juha Kylänpää

Vaikka Kermanilla on ammatillinen pätevyys ohjaamiseen, hän on käynyt myös Nuoren Suomen Liikuntaleikkikoulu- koulutuksen.

Kerman on ohjannut nuorten ryhmiä myös jalkapallossa ja salibandyssä, kun omat lapset olivat lajien parissa.

Ohjaaja on yhtä iloinen kuin ohjattavat Kuva: Juha Kylänpää

Mannerheimin Lastensuojeluliitossa (MLL) Kerman on ohjannut musiikkiliikuntaleikkikoulua. Tuo pitkä sana yhdistää kulttuurin ja liikunnan. Musiikki onkin hyvä lisä myös kaikkiin lasten harjoituksiin.

-        Minulla on luontainen kiinnostus ja innostus nuorten ohjaamiseen, vaikka omat lapset ovat jo kasvaneet ulos ohjaamistani ryhmistä. Tämä on kivaa, vaikka teen sitä myös työkseni, Kerman päättää. 

Seurattuani harjoituksia kalliosuojan salibandykaukalossa aistin innostuksen ja kiinnostuksen myös kameran linssin taakse.


Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat:  Juha Kylänpää