Ohjaajaesittely – Marianne Viitanen, voimistelua ja yleisurheilua

10.11.2020

Marianne Viitanen Kuva: Olli Leino

Marianne Viitanen vetää tiistaisin ja lauantaisin Hakunilan kalliosuojassa kahta ryhmää. Samoina iltoina harjoittelevat 7-9- ja 10-11-vuotiaiden ryhmät.

Seuran toimintaan Viitanen tuli muutaman välivuoden jälkeen, kun muutti Helsinkiin vuonna 2014. Seuraan haettiin ohjaajia ja kolme vuotta ohjaamatonta aikaa riitti. Viitanen haki ja pääsi ohjaajaksi. Ihan yhtäjaksoisesti ei Viitanen ole ohjannut vaan muutama kausi jäi väliin Vantaallakin jatko-opintojen vuoksi.

-        Olen kilpaillut nuorempana Hämeenlinnan Tarmon väreissä aitajuoksussa ja hyppylajeissa. Vaativien yleisurheilulajien tekniikka on näin selkäytimessä, Viitanen kertoo lajitaustastaan.

-        Olen aloittanut ohjaajana 16-vuotiaana, silloin iso osa Tarmon urheilijoista laitettiin ohjaajakoulutukseen, myös minut. Kipinä ohjaamiseen syttyi heti, Viitanen kertoo.

Viitanen näyttää venyttelyssä esimerkkiä Kuva: Juha Kylänpää

Viitanen on kilpaillut myös voimistelussa ja sen huomasi kirjoittajakin harjoituksissa. Venytysliikkeitä tehdessä ohjaaja oli esimerkillinen. Voimistelussa Viitanen on harjoitellut ja kilpaillut teline- ja joukkuevoimistelussa.

-        Hämeenlinnassa voimistelin paikallisen voimisteluseuran väreissä molempia lajeja. Nykyisellään voimistelen Helsingin Naisvoimistelijoiden ”höntsäryhmässä” joukkuevoimistelua. Korona on kurittanut voimistelua enemmän kuin yleisurheilua, Viitanen vertailee lajejaan.

Viitasen vetämistä harjoituksista paistaa innostuneisuus ja kaikki ryhmässä ovat täysillä mukana.

-        Ohjaajana palkitsee, kun lapset kehittyvät. On myös ilo saada palautetta lapsilta, se on suoraa ja enimmäkseen positiivista, Viitanen kiteyttää.

Harjoituksissa jakaudutaan myös ryhmiin, toista ryhmää vetää Heli Ikonen. Kuva: Juha Kylänpää

Kesällä 2020 Viitanen veti 7-9-vuotiaden ryhmää koko kesän. Ensi kesän suunnitelma ohjaamisesta on vielä auki. Jos ohjattavilta kysytään, niin Viitanen ohjaa ensi kesänäkin.


Teksti ja kuvat: Juha Kylänpää