Ohjaajaesittely – Enni Ahvenranta

28.10.2021

Koko ikänsä Vantaan Pakkalassa asunut Enni Ahvenranta on ohjannut lasten ryhmiä seurassa kaksi vuotta. Kaudella 2021-2022 Ahvenranta ohjaa liikuntaleikkikouluja Jokiniemen koululla. Ahvenrannan ryhmät ovat torstaisin kello 17-20 välillä, nuorimmasta vanhimpaan 3-4- vuotiaat, 4-5-vuotiaat ja 5-6-vuotiaat.

Juuli Hirvikoski ja Enni Ahvenranta aloittivat yhdessä ohjaamisen vuonna 2019 ja matka jatkuu

Ahvenranta veti muutaman harjoituksen Eemeli Kaartisen valvovien silmien alla.

-        Hyvin meni, ja siitä lähtien olen ohjannut ensin sijaisena, sitten omia ryhmiä. Viime kesänä minulla oli oma ryhmä, ja nyt torstaisin kolme ryhmää. Ohjaamme yleensä pareittain, enimmäkseen Juulin kanssa.

Lasten ohjaaminen on ollut mieluista Ennille. Hän kiittelee sekä ohjattavia lapsia, että heidän vanhempiaan. Lasten kanssa pitää olla pelisilmää, jota voi kehittää ohjaustyössä.

-        Lasten riemu ja vilpitön palaute on palkitsevaa kun sitä saa. Samalla saan hyvänolon tunnetta kun näen lasten taitojen kehittyvän.

Lasten kehitys alle kouluikäisenä on hyvin yksilöllistä ja yllättäviä kehitysharppauksia voi tulla nopeastikin. Tarkoitus on jatkaa lasten ohjaamista vielä monta vuotta.

-        Olen huomannut myös oman ilmaisukykyni kehittyneen, kun olen ohjannut lapsia

Joskus pitää näyttää mallia, mitä tehdään seuraavaksi

Ahvenranta ei ole itse harrastanut yleisurheilua, mutta muuten liikunnallista elämäntapaa ja kulttuuriakin löytyy.

-        Harrastin 11 vuotta rytmistä kilpavoimistelua harrastekilparyhmässä, lopetin harrastamisen pari vuotta sitten, kun keskityin kouluun. Voimistelussa minulla on kokemusta lähes kaikista sen muodoista ja myös sirkusakrobatiasta.

Torstaina tehdessäni juttua Jokiniemen koululla Enni tarttui vanteeseen ja heitteli sitä. Ammattimainen ote teki heti vaikutuksen. Näin heti, että toistoja oli tehty riittävästi, vanne totteli heittäjäänsä. 

Kulttuurinälkäänsä nuoria nainen on ravinnut kymmenen vuotta käymällä harrastuksena teatterikoulua.

-        Olen suorittanut taiteen perusopinnot, olisin voinut jatkaa ammatillisiin opintoihin silläkin alalla

Ylioppilaaksi Ahvenranta kirjoitti jouluna 2020 Tikkurilan lukiosta. Tällä hetkellä Enni opiskelee kansanopistossa (HEO) liikunta- ja terveystieteiden perusopintoja. Opiskeluun kuuluu myös personal trainer-opintoja ja ravitsemustiedettä.

-        Pyrin ammattikorkeakouluun opiskellakseni fysioterapeutiksi, Ahvenranta valottaa tulevaisuuttaan

Toivotaan, että opiskelupaikka löytyy läheltä Vantaata, jotta Enni voi jatkaa ohjaajana seurassa.

Harjoituksissa on kivaa

Torstaina Jokiniemen koululla oli seuran harjoituksia ohjaamassa Ahvenranta ja Hirvikoski. Jos tarve tulee, ketkä heitä voisivat sijaistaa? Kenties Särkijärvi ja Porolahti.


Juha Kylänpää