Ohjaajaesittely – Eeva Laine

8.4.2022

Eeva Laine Kuva:Juha Kylänpää

Eeva Laine aloitti yleisurheiluohjaajana Lappeenrannan Urheilumiehissä vuonna 2020. Kenttäurheilijat-58:n ohjaajaksi 19-vuotias Laine tuli syksyllä 2021. Nyt Laine vetää ryhmiä monelle ikäkuokalle. Kesällä ryhmät lisääntyvät, Eeva on palkattu ensi kesäksi seuraamme puolipäiväiseksi valmentajaksi.

Ohjaajan pitää hallita monta lajia. Tässäkin kuvassa neljä eri lajia esillä Kuva:Juha Kylänpää

Laine on aloittanut yleisurheilun neljävuotiaana.  Aktiivinen kilpailu-ura päättyi vuonna 2020. Laine harrasti ja kilpaili laajalti eri lajeissa, niin juoksuissa, hypyissä ja heitoissa. Viimeisinä kilpailuvuosinaan Laine kilpaili lähinnä heittolajeissa. Paras saavutus SM-kilpailuissa on moukarinheiton viides sija vuonna 2018. Vaikka kilpailu-ura on päättynyt toistaiseksi, on Eevalla hyvät pohjat toimia menestyksekkäänä ohjaajana laajan lajikirjonsa vuoksi.

Laine muutti opintojen perässä Etelä-Karjalasta pääkaupunkiseudulle viime syksynä. Samalla alkoivat farmasian opinnot Helsingin Yliopistossa. Opiskelua on edessä viitisen vuotta, ensin farmaseutiksi ja myöhemmin proviisoriksi. Opintojen jälkeen leipä tulee apteekista.

Laine ja Joakim Karmitsa valvovat harjoitusta Kuva:Juha Kylänpää

Laine on vetänyt harjoituksia kokeneempien ohjaajien kanssa alkuaikoina seurassamme. Torstaina Eeva veti 12-13-vuotiaiden ryhmää Joakim Karmitsan kanssa. Myös Aino Lammelan kanssa on ollut yhteisiä ryhmiä. Myös yksiohjaaminen onnistuu jo hyvin kahden vuoden ohjaajakokemuksella. Kesällä toimenkuva laajenee, kun ryhmien harjoitusta ja valmennusta tulee vielä laajemmin suunnitella.

-        Tykkään työskennellä ihmisten kanssa ja jakaa lajitietoa erityisesti kehittyville, innokkaille ja iloisille lapsille. Odotan kesää innolla, Laine päättää

Tervetuloa KU-58:n laadukkaaseen joukkoon, Eeva!


Juha Kylänpää