Ohjaajaesittely – Aino Lammela

30.11.2020

Elokuussa 2019 ohjaamisen aloittanut Aino Lammela on nuorimpia ohjaajiamme niin kokemukseltaan kuin iältäänkin.

Lammela ohjaa 7-9-vuotiaita pääosin kaksi kertaa viikossa. Aloitettuaan ohjaamisen viime vuoden elokuussa, Lammela on ohjannut ikäluokkaansa ympäri vuoden niin kentällä kuin salissakin. Lammela on suorittanut Suomen Urheiluliiton (SUL)  yleisurheiluohjaajatutkinnon viime vuonna.

Omaa urheilutaustaa Lammelalta löytyy yleisurheilusta, voimistelusta, tanssista ja ratsastuksesta. Voimistelussa Lammela on kilpaillut jonkin verran. Lukiota käyvä Lammela käy ohjaamisen lisäksi kuntosalilla harjoittelemassa lihaskuntoa.

-        Opiskelen lukiossa ja tuleva ammatinvalintani on vielä auki. Haluan kuitenkin tulevaisuudessa työskennellä ihmisten kanssa, Lammela kertoo.

Lasten ohjaaminen tukee hyvin Lammelan tulevaisuudensuunnitelmia. Lapsilta saa myös hyvin suoraa ja sopivan rehellistä palautetta. Tämä ohjaamisessa innostaakin Lammelaa.

-        Ohjatessa saa annettua muille hyvän mielen, siitä tulee itsellekin mukava olo, Lammela kertoo.

Lasten vanhemmat ovat usein mukana kentän laidalla tai salin reunalla. Lammelan mielestä tämä on ihan hyvä, sillä useammat silmät näkevät enemmän kuin pelkästään ohjaajan.

-        Lasten vanhemmat ovat hyvin kiinnostuneita mitä tehdään. Vanhemmat myös esittävät toiveita harjoitusten sisällöstä. Valmentajat ja ohjaajat lopulta kuitenkin päättävät yhdessä mitä tehdään, jos tulee paljon toiveita. Vuorovaikutus toimii, Lammela kertoo.

Lasten ja nuorten kanssa toimiessa on tärkeää olla esimerkkinä ja olla innostava. Tuon taidon Lammela hallitsee lyhyenkin havainnon perusteella VARIA:n voimistelusalissa.

-        Lasten kanssa on mukava toimia. Lapsilla on selvät mielipiteet ja innostus näkyy, tämä ohjannee minuakin ammatinvalinnassa, Lammela summaa.


Teksti ja kuvat: Juha Kylänpää