Nuorten SM-kisat viikonloppuna – KU-58 ennakko

6.8.2020

Viikonloppuna kilpaillaan 14/15 sarjoissa Naantalissa ja 16/17 sarjoissa Pedersöressä.

Naantalissa on useampikin mitaliodotus ilmassa.

15-vuotiaissa pojissa Joona Heiskanen on vuositilaston kolmas. Heiskanen on kohdannut edellä Olevan HKV:n Anton Packalenin Porvoon aluemestaruuskilpailuissa ja hävisi vain niukasti. Heiskanen  juoksee myös 800 metriä, jossa oiva tavoite olisi pistesija ja oma ennätys.

Santtu Heiskanen on vuositilaston kahdeksas 2000 metrillä, ja realistinen tavoite on pistesija. 800 metrillä Heiskanen on vuositilaston 17.

Poikien 14-vuotiaiden 2000 metrillä Tero Korvella on osanottajajoukon kolmanneksi paras tulos 6.15,86. Imatran Urheilijoiden Joonatan Venäläisellä (6.10,18) ja Mikkelin Kilpa-Veikkojen Eetu Valtolalla (6.12,89) on Korpea kovempi aika. Missään kilpailussa ei vielä ole ollut kärjessä taistelua, joten Naantalissa voidaan nähdä jopa kuuden minuutin  alitus.

Josue Perez Rosello voi yllättää 1500 merin estejuoksussa. 14-vuotias Rosello on juossut kaksi estekisaa ja parantanut niissä ennätystään ja voittanut molemmat kisat. Vuositilaston viidentenä Rosellolla on hyvällä juoksulla mahdollisuus mitaleille. Rosello juoksee myös 2000 metriä, jossa pistesija olisi hyvä saavutus.

Poikien 15-vuotiaiden keihäässä Anton Leppäaho on vuositilaston kahdeksas. Leppäaho ottaa pistesijan Naantalista.

Tyttöjen 14-vuotiaiden kävelyssä Sara Puiro on vuositilaston kuudes ja kävelee pisteille.

Tyttöjen 15-vuotiaiden moukariheitossa Kaksikkomme Wilma Simonen ja Erika Tanninen suurin menestymispotentiaali on joukkuekilpailussa, joka käydään kaksihenkisin joukkuein.

Pedersörerssä seuran ainoa edustaja on Samuel Shams. Pituudessa Shams on vuositilaston viides. Ennätysparannuksella on pieni mahdollisuus mitaleille, pistesija tulee varmasti. Kolmiloikassa Shams on 16-vuotiaiden vuositilaston 12. tuloksella 12.40. Ennätyksellä ja venymisellä voi pistesija olla Shamsille mahdollinen.


Juha Kylänpää