Nuorten SM-hallit – Justus Korvenpää Suomen mestari – Eero Wuotille seuraennätys

24.2.2024

Justus Korvenpää korkeimmalla korokkeella, Junnu Korvenpää tuurasi valmentajaa ja pokkasi valmentajapalkinnon Kuva: Eemeli Kaartinen

SM-halleissa seuran urheilijat saavuttivat heti ensimmäisenä päivänä Suomen mestaruuden, kaksi seuraennätystä ja paljon omia ennätyksiä.

Justus Korvenpää Kuva: Eemeli Kaartinen

Justus Korvenpää on 800 metrillä lähes voittamaton SM-kilpailuissa. Viime vuonna Justus voitti 15-vuotiaiden Suomen mestaruuden Imatralla ja nyt ensimmäisissä SM-hallikisoissaan tuli heti Suomen mestaruus. Ensimmäisissä SM-kisoissaan 14-vuotiaana Nurmijärvellä käteen lyötiin SM-hopeaa. Mitaliketju SM-kilpailuissa 800 metrillä on tähän mennessä katkeamaton! Justus juoksi Mustasaaressa Suomen mestariksi ajalla 1.57,65. Voittoon tarvittiin kuitenkin täysi työ, sillä Rauman Urheilijoiden Aleksi Ahlfros ja Savonlinnan Riennon Lauri Mononen sinnittelivät vanavedessä ajoin 1.58,47 ja 1.58,55. Justus hätyytteli viime kesänä juoksemaansa 15-vuotisten SE-aikaa 1.57,39. Botniahallissa hän ratkaisi voiton kovalla viimeisen kierroksen vedollaan. Justuksen aika on 16-vuotiaiden seuraennätys pitkällä halliradalla. 17-vuotiaiden seuran halliennätys on Ville Lampisen 1.57,39 vuodelta 2011.

Eero Wuoti Kuva: Eemeli Kaartinen

Toinenkin seuraennätys nähtiin 17-vuotiaden 300 metrin aitajuoksussa. Eero Wuoti juoksi ajan 41,55 ja paransi omissa nimissä ollutta seuraennätystä yli sekunnin. Eero oli kisassa hienosti viides.

Omia ennätyksiä juostiin useita. 19-vuotiaiden 3000 metrillä Santtu Heiskanen oli kuudes ennätyksellään 8.55,30. Tero Korpi oli yhdeksäs ja Ville Korhonen 11. Molemmat juoksivat oman ennätyksensä pitkällä halliradalla. Joona Heiskanen oli yhdeksäs saman ikäluokan 400 metrillä ennätyksellään 50,36. Max Walther juoksi oman ennätyksensä 22-vuotiaiden 1500 metrillä ja oli yhdeksäs. Lauri Mäkinen jäi ennätyksestään kolme sadasosaa 19-vuotisten 60 metrillä alkuerissä.

Hieno aloitus Vaasassa, kisat jatkuvat huomenna.

24.2. Mustasaari, 22-, 19- ja 17-v. SM-hallikilpailut:

M22 1500 m - ylipitkä rata/oversized (24.2.) 9) Max Walther (-03) 4.11,30 PB.

M19 60 m Alkuerät (24.2.) 2. erä 3) Lauri Mäkinen (-05) 7,38.

M19 400 m - ylipitkä rata/oversized (24.2.) 2. erä 1) Joona Heiskanen (-05) 50,36 PB.

M19 3000 m - ylipitkä rata/oversized (24.2.) 6) Santtu Heiskanen (-05) 8.55,30 PB, 8) Tero Korpi (-06) 9.02,57 PB, 11) Ville Korhonen (-06) 9.34,65 PB.

M17 800 m - ylipitkä rata/oversized (24.2.) 1. erä 11) Leevi Piispanen (-08) 2.16,44 PB; 2. erä 1) Justus Korvenpää (-08) 1.57,65 PB kk17.

M17 300 m aidat/hurdles (84 cm) (24.2.) 2. erä 3) Eero Wuoti (-07) 41,55 PB.