Neljän mitalin sunnuntai Kalevan Kisoissa

5.8.2019

Leo Uusimäki, Tuomas Kaukolahti ja mitalistien valmentaja Pekko Kelonurmi.

Viimeisenä kisapäivänä Kenttäurheilijoille neljä mitalia ja pistesija. Kaikki sunnuntain urheilijat pisteillä, Ville Lampiselle toinen mitali Lappeenrannasta ja Jenni Moskarille uran ensimmäinen SM-mitali.

Miesten 800 metriä.

Ville Lampinen oli kilpailuissa hyvin aktiivinen ja hallitsi juoksua. Ville veti alun ja toinen suosikki Joonas Rinne veti toisen kierroksen alun. 230 ennen maalia lähti loppukiriin tuore Hiekkaharjun kenttäennätysmies, HIFK:n Jaakko Lehtilä ja sai peräänsä Lampisen ja Rinteen. Loppusuoran alussa Ville ja Joonas nousivat Lehtilän ohi, mutta takaa tuli hallitseva mestari Markus Teijula ja ohitti Villen aivan lopussa kahdella sadasosalla. Ville Lampiselle hopeaa ajalla 1.51,03. Ville kilpaili Lappeenrannassa jokaisena kisapäivänä.

Naisten 5000 metriä

Jenni Moskari lunasti tavoitteensa ja otti ensimmäisissä Kalevan kisoissaan mitalin. Heti kilpailun alussa kärkijoukko irtosi, jossa tulevat mitalistit olivat HKV:n Suvi Selveniuksen kanssa, joka voitti Viiskasikisoissa 20.7 3000 metriä. Mitalikolmikko oli kisassa selvillä hyvissä ajoin ja lopussa kotiyleisön riemuksi LUM:n nuori Moona Korkealaakso kiri mestaruuteen, jättäen hopeamitalisti Katarina Skräddarin kovalla kirillään. Jenni Moskari juoksi maaliin kolmantena ajalla 17.15,02. Tavoite oli täytetty.

Miesten kymmenottelu

Pika-aidoissa Leo Uusimäki oli eränsä toinen ennätyksellään 14,99, Petri Lemmetyinen kellotti 15,52. Kiekossa Lemmetyinen otti lajivoiton tuloksella 41,47 lyöden tulevan mestarin Elmo Savolan yhdellä sentillä. Leon kiekko kaarsi 32,86. Seipäässä Leo otti lajivoiton taivuttaen 475 ja Petri hyppäsi 435. Keihäässä kaikki ottelijat tekijät kauden parhaansa Leon heittäessä 52,69 ja Petrin kaari oli tasan 48 metriä. Ennen päätöslajia oli tiedossa, että Leon on voitettava KUY:n Petri Ihander reilulla kymmenellä sekunnilla, jotta mitali tulee. Uusimäki lähti rohkeasti vetämään ja otti lajivoiton ajalla 4.39,16. Ihander taipui 19 sekuntia Leolle. Lemmetyinen juoksi päätöslajin 5.04,48. Leo Uusimäelle pronssia pistein 7056, Petri Lemmetyinen hienosti pisteille kuudenneksi pistein 5983.

Miesten kolmiloikka

Kolmiloikka oli yksi kisojen päälajeja, olihan kotiyleisön suosikki, LUM:n Simo Lipsanen jo valittu Dohaan. Tuomas Kaukolahti aloitti hyvin ja ensimmäisellä kierroksella hän siirtyi johtoon 16,19. Toisella kierroksella Simo Lipsanen hyppäsi voittohypyn 16,44. Kaukolahti paransi neljännellään 16,29. Kisan kahdella viimeisellä kierroksella sekä Lipsanen että  Kaukolahti astuivat yli, ja mestaruus jäi Lappeenrantaan. Tuomas Kaukolahdelle hopeaa tuloksella 16,29.

Sunnuntain mitalistit:

• Ville Lampinen hopeaa 800 m  1.51,03
  • Tuomas Kaukolahti hopeaa kolmiloikka 16,29
  • Jenni Moskari pronssia 5000 m 17.15,02
  • Leo Uusimäki pronssia kymmenottelu 7056
  • Petri Lemmetyinen kuudes kymmenottelu 5983

Kalevan Malja pistetilanteessa KU-58 on tällä hetkellä kahdeksas. Ensi viikonloppuna lisää SM-kilpailuja, 16-ja 17-vuotiaat Kankaanpäässä ja 14- ja 15-vuotiaat Lahdessa.