Nakkilan SM-maastot – KU-58 ennakko

6.5.2022

17-vuotiaat Joensuun SM-maastoissa 2021. KU-58:n Heiskaset ja JKU:n Kontro mitalijahdissa myös Nakkilassa Kuva: Juha Kylänpää

Seurasta suuntaa 27 urheilijaa Satakuntaan kansallisiin maastomestaruuskilpailuihin. Ilman SM-mitalia ei Nakkilasta palata. Odotuksia on niin nuorissa kuin varttuneissakin urheilijoissa. Kilpailut televisioidaan sunnuntaina kello 16:00 alkaen YLE TV kakkosella. Sitä ehtii hyvin seuraamaan vielä Lusikkajuoksun jälkeen.  

Laji lajilta, suluissa osanottajamäärä:

M maastojuoksu 10km (37)

Miesten pitkällä matkalla suurimmat odotukset ovat Tommi Hytösen harteilla. Hytönen avaa kauttaan Nakkilassa ja uskon Tommin juoksevan Kalevan Malja-pisteitä seuralle. Se tarkoittaa sijoittumista kkuden parhaan joukkoon. Marko Alasaukko-Oja on onnistuneella juoksulla 20:n parhaan joukossa. Ennakkosuosikkeja kilpailussa ovat SM-puolimaratonin nopeimmat, Antti Ihamäki ja Jarkko Järvenpää.   

M maastojuoksu 4km (54)

Junnu Korvenpää juoksee yleisessä sarjassa, vaikka pääsisi vielä 22-vuotiaiden kuudelle kilometrille. Korvenpään tavoitteet ovat radalla lyhyemmillä matkoilla. On hyvä mitata oma kestävyys miesten sarjassa. 30-vuotias Henri Taipale juoksee uransa ensimmäisen SM-kilpailun. Kilpailun ennakkosuosikki on Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Eemil Helander.

 

N22 maastojuoksu 4km (26)

Edith Eikkinen

Edith Eikkinen juossee kauden avauksessaan pisteille kuuden parhaan joukkoon. Eikkinen ilmoittautui aivan viime tipassa, onneksi valmentaja Markku Rimpiläinen ”ilmiantoi” suojattinsa osallistumisen. Julia Kekkonen voi sivulajissaan yltää vaikka kuinka korkealle. Kekkosen päälaji on triathlon. Kilpailun ennakkosuosikki on Lappeenrannan Moona Korkealaakso

Tero Korpi Kuva: Juha Kylänpää

M17 maastojuoksu 4km (52)

Kilpailussa mukana on peräti viisi KU-58:n nuorta miestä: Joona Heiskanen, Santtu Heiskanen, Ville Korhonen, Tero Korpi ja Josue Perez Rosello. Tero oli paras seuralaisista Rauman SM-maantiellä, neljäs, ja viime vuonna hopealla SM-maastoissa 15-vuotiassa Joensuussa. Tälläkin kertaa Tero juoksee varmasti pisteille, mitalikin on mahdollinen. Heiskaset laittavat Teron tiukoille maastossa, kun matkakin on paljon lyhyempi kuin maantiellä. Kaikilla juoksijoillamme on jo 15-vuotiaista joukkuemitali SM-maastoista. Kurikassa vuonna 2020 joukkuemestariksi juoksivat Heiskaset ja Perez Rosello.  Viime vuonna SM-hopealla Joensuussa olivat Korpi, Korhonen ja Perez Rosello. Ketkä tänä vuonna nousevat joukkuemitalipallille, sillä KU-58 on selkeä ennakkosuosikki. Ensin pitää tietysti juosta maaliin asti ja taistella jokaisesta sijoituksesta. Henkilökohtaisessa kilpailussa ennakkosuosikki on JKU:n Luukas Kontro,    joka voitti jo maantiemestaruuden Raumalla.

Korpi, Rosello ja Korhonen pronssipallilla Joensuussa Kuva: Juha Kylänpää

P15 maastojuoksu 4km (63)

Justus Korvenpää voi yltää vaikka kuinka korkealle Nakkilassa. Leevi Piispanen on toinen juoksijamme sarjassa. Kun olisimme saaneet vielä kolmannen juoksijan mukaan olisi ollut jännitystä myös joukkuekilpailussa. Sarjan tulosten ennustaminen on vaikeaa, koska talvella ja keväällä on vain paikallisia kilpailuja. Tämä on ensimmäinen ”kansallinen kohtaaminen”. Ennakkosuosikki kilpailuun kuitenkin löytyy. Mikkelin Kilpa-Veikkojen Ville Viitakoski voitti jo viime vuonna Joensuussa, ja haluaa samaa myös Nakkilassa.                       

 

Miehet 35 vuotta

Juhani Pietarinen on kuuden kilpailijan kisassa mitalijahdissa, realistisin tavoite on pronssi. Kovimmaksi ennakkosuosikiksi nostan Karkkilan Poikien Jukka Salon, joka aiemmin edusti seuraamme.

 

Miehet 40 vuotta

Martti Näsäkkälän sarjassa on 12 kilpailijaa. Martti juoksee kymmenen parhaan joukkoon. Suomen mestaruudesta taistelevat Kurikan Ryhdin Juha Järvelä ja GIF:n Jan Kaas.   

 

Miehet 45 vuotta

Petri Juuti oli viime vuonna kolmas nelikymppisissä Vihdissä. Näin ollen mitalia pitää tavoitella tässä vanhemmassakin sarjassa, vaikka vastus jopa kovenee. Juuti juoksi kaksi viikkoa sitten maratonin Hampurissa. Marko Martikainen ja Teemu Planting ovat mukana nimenomaan joukkuekilpailun takia. Siinä seura ottaa SM-mitalin. Henkilökohtaisessa kilpailussa mestaruutta puolustaa Turun Urheiluliiton Jukka Kero.

Nupponen ja Ahdinkallio palkintopallilla Vihdissä. Sama tavoite Nakkilassa Kuva: Juha Kylänpää

Miehet 50 vuotta

Viisikymppisissä juoksevat Jussi Ahdinkallio, Mika Leppänen ja Tuomas Nupponen. Ahdinkallio ja Nupponen juhlivat viime vuonna Vihdissä joukkue SM-kultaa Timo Leppäkorven kanssa. Viime vuonna henkilökohtaisen mestaruuden juossut Leppäkorpi ei tänä vuonna ole mukana. Miehemme juoksevat joka tapauksessa joukkuekilpailussa SM-mitaleille, mutta minkä väriselle? Henkilökohtaisen kilpailun ehdoton ennakkosuosikki sarjaan noussut Turun Urheiluliiton raaseporilainen Jaakko Kero.

Jaana Kinnari, Sanna Kullberg ja Sari Juuti Jyväskylän SM-viesteissä. Kaikki juoksevat myös Nakkilassa Kuva: Juha Kylänpää

Naiset 45 vuotta

Sarjassa juoksee viisi kilpailijaamme: Sari Juuti, Sanna Kullberg, Tanja Manninen, Sari Taipale ja Virpi Taipale. Kullberg oli viime vuonna neljäs, ja tällä kertaa haluaa myös henkilökohtaisen mitalin. Naisten tavoitteena on joukkuemestaruus, mutta ketkä mahtuvat joukkueeseen?

 

Naiset 50 vuotta

Jaana Kinnari juoksee uransa toiset SM-maastot. Jaanakin olisi halunnut osallistua joukkuekilpailuunkin, mutta tällä kertaa sitä ei saatu kasaan. Onneksi SM-viestit ovat jo toukokuun lopussa Helsingissä.

 

Joukkueet

N45                    Sanna Kullberg N45, Sari Juuti N45, Virpi Taipale N45, Sari Taipale N45

M35                   Juhani Pietarinen M35, Martti Näsäkkälä M40, Marko Martikainen M45, Teemu Planting M45, Petri Juuti M45

M45                   Marko Martikainen M45, Teemu Planting M45, Petri Juuti M45

M50                   Tuomas Nupponen M50, Jussi Ahdinkallio M50, Mika Leppänen M50

 

Seuran neljästä joukkueesta kolme osallistuu, ja jokaisen tavoitteena on SM-mitali. Taktikointi on tärkeää joukkuekilpailuissa, ja sen masters-urheilijamme osaavat.

 

 

SM-maastojen nettisivut


 

Juha Kylänpää

Kuuluttajana Nakkilassa