Mitali Porvoosta joka päivä. Johanna Lehtiö Suomen mestariksi, Leo Uusimäelle ja Edith Eikkiselle SM-pronssia. 22- ja 19-v. SM-kilpailut

2.9.2019

Johanna Lehtiö naisten 22-vuotiaiden kiekonheiton Suomen mestariksi lähes kahden metrin erolla Laitilan Jyskeen Krista Uusi-Kinnalaan. Suomen mestaruus oli Johannalle uran toinen. Ensimmäisen hän voitti keväällä Porissa talvimestaruuskilpailuissa.

Leo Uusimäki oli pika-aidoissa ennätysvauhdissa. Alkuerissä hän paransi ennätystään ja loppukilpailussa taisteli lajin erikoismiesten seassa viidenneksi uudella seuraennätyksellä 14,79. Kolme nopeinta aituria ovat edustaneet Suomea Ruotsi-ottelussa. Manninen ja Kalliokulju tänä vuonna, ja Kantele viime vuonna. Leo Uusimäen aika on miesten seuraennätys.

Naisten 19v. sarjassa Edith Eikkinen juoksi kuudennenksi ja 22-vuotiaissa Enni Jarvala kahdeksanneksi ennätyksellään 5.00,61.

22 vuotiaiden miesten 400 metrillä Elias Jrad oli seitsemäs. 1500 metrillä Miikka Ojala oli 16. 19-vuotiaiden estejuoksussa Juuso Hava joutui keskeyttämään.

Leo Uusimäki seuraennätyksellä 510 SM-pronssille, Johanna Lehtiö seitsemäs kuulassa ja Enni Jarvala kahdeksas 800 metrillä.

Leo Uusimäki ylitti uuden ennätyksensä seipäässä ja otti hienosti SM-pronssia tuloksella 510. Hän voitti useita lajin erikoismiehiä. Maajoukkueessakin esiintyneet seiväshyppääjät, Vaasan Toverien Jere Keskinen ja Turun Urheiluliiton Eetu Turakainen joutuivat nöyrtymään Uusimäelle Porvoon keskuskentällä. Kalevan Kisojen hopeamitalisti Anton Kunnas uusi hopeansa Porvoossa ja Ruotsi-ottelussakin hypännyt Mikko Paavola juhli 22-vuotiaiden mestaruutta.

Uusimäki on suurten kisojen mies. Tämän vuoden SM-hallikisoissa hän otti ikäluokkansa 60 metrillä myös mitalin erikoismiesten nenän edestä. Kalevan Kisoissa hän on aina ollut mitaleilla lopputuloksissa kymmenottelussa.

Naisten 22-vuotiaiden kuulan voitti Kuopion Reippaan Eveliina Rouvali tuloksella 15,04. Viiskasin Johanna Lehtiö oli ennätyksellään 11,68 seitsemäs. Johannalta hyvä viikonloppusuoritus kiekon mestaruus ja kuulassa ennätys.

Enni Jarvala oli kahdeksas naisten 800 metrillä ajalla 2.29,14

Seura saavutti joka päivä SM-mitalin Porvoossa. Sunnuntaina SM-mitalille juoksi Edith Eikkinen 19-vuotiaiden 3000 metrillä. Kilpailun voitti IK Falkenin Nathalie Blomqvist. Hän keräsi kilpailuissa kolme Suomen mestaruutta. Mitali oli Edithille tänä vuonna jo kolmas SM-mitali. Aiemmat mitalit ovat maantieltä ja maastosta.

Elias Jrad juoksi 200 metrillä ennätyksensä 22,45. Se riitti 11. sijaan. SM-kultaan kiisi HKV:n Tommi Mäkinen. Jrad juoksi alkerän myötätuulessa 22,34, hyvää vauhtia molemmissa juoksuissa.

Tulokset (KU-58):

M22 1500 m 16) Miikka Ojala (-98) 4.31,28.

M22 110 m aidat (106,70 cm) (+1,0) 5) Leo Uusimäki (-98) 14,79. Alkuerät 1. erä (+0,9) 3) Leo Uusimäki (-98) 14,89.

M19 400 m 7) Elias Jrad (-00) 50,08.

M19 3000 m esteet Juuso Hava (-01) keskeytti

N22 1500 m 8) Enni Jarvala (-98) 5.00,61.

N22 Kiekko (1,00 kg) 1) Johanna Lehtiö (-97) 49,54.

N19 1500 m 6) Edith Eikkinen (-01) 5.03,91.

M22 Seiväs  3) Leo Uusimäki (-98) 5,10.

N22 Kuula  7) Johanna Lehtiö (-97) 11,68.

N22 800 m  8) Enni Jarvala (-98) 2.29,14.

M19 800 m  20) Olli Harju (-01) 2.09,84.

M22 800 m  13) Miikka Ojala (-98) 2.11,22.

N19 3000 m (1.9.) 3) Edith Eikkinen (-01) 10.26,81, 10) Julia Kekkonen (-00) 11.46,44.

M19 200 m (1.9.) 1. erä (+1,6) 5) Elias Jrad (-00) 22,45. Alkuerät (1.9.) 1. erä (+2,2) 2) Elias Jrad (-00) 22,34w.

Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat : Olli Leino