Miehille 4*400 metriltä SM-pronssia, 17-vuotiaat viidensiä. Naiset 4*800 m:llä tavoitteeseen. SM-viestit 2019 Ylivieskassa.

8.9.2019

Viimeisessä lajissa Kenttäurheilijat-58 avasi mitalitilinsä. Miesten 4*400 metrin joukkue juoksi upeasti pronssia tiukassa kilpailussa. Leo Uusimäki, Elias Jrad, Tuomas Hyytiäinen ja Ville Lampinen oli kuuman erän kakkonen ja kokonaiskilpailun kolmas. 17-vuotiaat 4*300 juoksijat Veeti Katainen, Leo Rautiainen, Samuel Shams ja Atte Nevala täydensivät hyvin onnistunutta päivää viidennellä sijallaan.



Miehet 4 x 400 m
Leo Uusimäki, Elias Jrad, Tuomas Hyytiäinen ja Ville Lampinen


Vuosaaren alueviestien aika 3.25,54 toi joukkueelle paikan kuumaan erään. Yhtä hyvin ei käynyt hallitsevalle mestarille Naantalin Löylylle, joka joutui viileämpään erään. Heillä ei ollut tilastotulosta. Hyvin Löylyn miehet juoksivat yksin ensimmäisessä erässä merkkauttaen ajan 3.16,69. Sitä lähdettiin rikkomaan kuumassa erässä IF Sibbo Vargarnan, KU-58:n, HIFK:n, JKU:n, Lahden Ahkeran Ja Tampereen Pyrinnön voimin.


Leo Uusimäki juoksi ensimmäisellä osuudella ajan 49,3 ja toi seuran vaihtoon kakkosena Suomen Mestarin, Sipoon Eljas Aallon vanavedessä. Aalto oli moniottelijaamme 0,9 sekuntia nopeampi. Uusimäki löi kapulan Elias Jradin käteen. Jrad juoksi kauden parhaan ratakierroksensa, lentävällä lähdöllä 48,7. Kaikkien panos on viestissä tärkeä hyvään lopputulokseen.



Jrad antoi kapulan kakkosena Tuomas Hyytiäiselle. Hyytiäisen panos kilpailussa oli tärkeä ja hän onnistui hyvin. Puolessa välissä osuutta rako Sipooseen kasvoi hiukan, mutta loppusuoralla Tuomas taisteli ja piti eron samana Sipooseen. Hienoa taistelua Hyytiäiseltä kolmannella osuudella, jossa viesti joskus ratkaistaan.



Vaihtoalueella ankkurimme Ville Lampinen odotteli kapulaa kevyesti hyppien, ja saikin kapulan kakkosena ja lähti takaa-ajamaan kärjessä viilettänyttä Sipoon ankkuria, paremmin seiväshyppääjänä tunnettua, Anton Kunnasta. Kunnas on kuitenkin tällä kaudella juossut hyviä ratakierroksia alittaen 50 sekuntia selvästi. Lampinen sai kantaansa kovan kisakumppaninsa HIFK:n Erik Backin. Loppusuoralla Lampinen hallitsi tilanneteen ja toi seuran kakkosena maaliin jättäen Backin selvästi.


IF Sibbo Vargarna karkasi seurahistoriansa ensimmäiseen aikuisten Suomen mestaruuteen ajalla 3.15,66. Viisakasin aika oli 3.16,82. Se riitti pronssiin, sillä ensimmäisessä erässä Naantalin Löyly juoksi 3.16,69 ja vei hopeat. HIFK oli neljäs ajalla 3.17,02. Hieno taistelumitali seuralle!



Miehet 17 4 x 300 m
Veeti Katainen, Leo Rautiainen, Samuel Shams ja Atte Nevala


Nuoret miehet kävivät radalla kahdesti. Alkuerissä joukkue paransi kauden parastaan aikaan 2.31,28. Joukkue meni helposti finaaliin kolmannen erän kakkosena Joensuun Katajan jälkeen. Alkuerissä parasta vauhtia piti tuleva mestari HKV, 2.30,89. Loppukilpailuun päästiin ajalla 2.34,09, jonka juoksi HIFK.
Loppukilpailussa KU-58:n nelikko paransi aikaansa 2.28,67:ään. Aika riitti viidenteen sijaan. Mestaruuden vei HKV ajalla 2.25,26. Joukkue juoksi tasaisesti ja hyvin ja palkinnoksi tuli arvokkaita Kalevan Malja-pisteitä.



4*800 metrillä seitsemäs ja kahdeksas sija

Naiset    4 x 800 m           

Enni Jarvala, Edith Eikkinen, Alma-Sofia Mäkelä ja Jenni Moskari

Naisten joukkue täytti tavoitteensa SM-viesteissä. Kenttäurheilijat-58 oli kahdeksas. Joukkue paransi aikaansa alueviesteistä ja alitti tavoitteensa kymmenen minuuttia selvästi. Naiset saivat hyvin näkyvyyttä TV2:n lähetyksessä ja olivat seuran onnistujia.



Miehet   4 x 800 m           

Eemeli Kaartinen, Atte Nevala, Leo Uusimäki ja Ville Lampinen

Miesten viestissä lähdettiin hakemaan hyvää tulosta, mutta aina ei käy niin kuin Strömsössä. Ensimmäinen osuudella odotettiin taktista osuutta, mutta vauhti osoitti muuta. Toisella osuudella Atte Nevala taisteli parhaansa, mutta mitalisijojen karattua Leo Uusimäki ja Ville Lampinen juoksivat tarvittavan, KU-58 oli seitsemäs.

Miehet   4 x 100 m           

Veeti Katainen, Elias Jrad, Tuomas Hyytiäinen ja Leo Uusimäki.

Alkuerissä joukkue juoksi hyvän ajan 42,88. Toisen alkuerän neljäntenä se meni ajalla loppukilpailuun. Loppukilpailussa kuitenkin viimeinen vaihto meni pitkäksi. Leo Uusimäki toi joukkueen kuudentena maaliin, mutta tulosluetteloon merkinnäksi tuli DQ, siis hylkäys vaihtorikon vuoksi.

Hyvällä ajalla tulospiste saavutettiin, mutta loppukilpailun hylkäys himmensi päivää.

Seuran tuloshistorian 4*100 metrin kaikkien aikojen toiseksi paras tulos.



Miehet 19            3 x 800 m            

Ville Harju, Olli Harju ja Rasmus Krogell

Joukkue juoksi ennakko-odotusten mukaan kilpailussa kahdeksanneksi, mutta ensimmäisen osuuden kaarteessa ollut ratarikko ensimmäisessä kaarteessa aiheutti hylkäyksen. Joukkue taisteli kuitenkin hyvin Ylivieskassa ja SM-viesteistä tuli hyvää kokemusta. Ensi syksynä ratarikkoa ei ainakaan Kotkassa tule, kun seuraavan kerran SM-viestejä juostaan.



Miehet 4 x 1500 m
Rasmus Krogell, Ville Harju, Olli Harju ja Miikka Ojala
Nuori joukkueemme sai kilpailusta hyvää kokemusta isoihin kilpailuihin. Tulospiste saavutettiin ajalla 18.07,17. Se riitti 11.sijaan. Joukkueen nopein yksityisajoissa oli Rasmus Krogell ajalla 4.20,36. Muiden viestinviejien ajat olivat kahden sekunnin haarukassa.



Tytöt 15 vuotta 4*800 metriä- KU-58:n SE säilyi



Lahden Ahkera voitti viestin ajalla 9.47,50. Seuramme SE vuodelta 1997 säilyi näin tämänkin vuoden kisat. Ennätyshän on 9.24,88, se juostiin Kalajoella, jossa joukkueemme tänä vuonna majoittui. Joukkueessa juoksivat Neppi Stenbäck, Kerttu Airila, Riina Tolonen ja Minna Nummela (Lamminen).






















Tämän vuoden Kalevan Maljassa olimme kymmenes ja seuraliigassa yhdestoista.

Ensi vuoden Kalevan Maljan ensimmäiset pisteet jaetaan jo kahden viikon kuluttua SM-maratonilla Espoossa.



Teksti: Juha Kylänpää
Kuvat Eemeli Kaartinen