Miehet taistelivat viestipronssille, Anne-Mari Lehtiö Suomen mestari - Kaksi mitalia Tampereelta

17.2.2020

Toisen mitalin seura saavutti päätöslajissa miesten 4x300 metrin viestissä. Leo Uusimäki juoksi vahvan avausosuuden ja taisteli kärkipaikasta. Tuomas Kaukolahti toisella osuudella oli kärjen peesissä, loppusuoralla hapotti ja Elias Jrad sai kapulan hyvissä asemissa. Jrad taisteli osuudellaan ja voitti tärkeitä sijoja ja sekunteja. Ankkuri Ville Lampinen sai kapulan kolmantena, HKV ja Esbo IF olivat jo karussa. Lampisen perään säntäsivät 400 metrin mestari HIFK:n Erik Back ja Tampereen Pyrinnön SM-hopeamitalisti Ville Aarnivala. Lampinenhan oli erikoiskilpailun nelonen vain kahden sadasosan päässä mitalista. Tällä kertaa Lampinen piti varmasti ja hallitusti mitalistit takanaan. Viiskasille hienon taistelun jälkeen pronssia, Pyrintö jäi 21 ja HIFK 38 sadasosaa. Esbo IF oli ylivoimainen mestari kaikkien aikojen toiseksi kovimmalla ajalla. HKV otti hopeaa.

Tuomas Kaukolahti oli päälajissaan kolmiloikassa Tampereella neljäs tuloksella 15,17. Edelle hyppäsivät Simo Lipsanen, Iikka Alingue ja Arttu Tyystjärvi korjasivat mitalit.

Leo Uusimäki hyppäsi ennen viestiä seivästä ollen kymmenes tuloksella 480. Uusimäki kuljetti päivän aikana erikokoisia kapuloita, ja jälkimmäinen veto toi mitalin. Seiväshypyssä jaettiin mestaruus, kun Urho Kujanpään ja Tommi Holttisen sarja oli sama. Miehet päättivät sulassa sovussa, etteivät suorita uusintaa.

Elias Jradilla oli startteja Tampereella kolme, viestin lisäksi hän juoksi myös 200 ja 400 metriä. Atte Nevala juoksi 400 metrillä myös pitkän radan ennätyksensä.

Anne-Mari Lehtiö voitti kultaa lauantaina nisten pituudessa tuloksella 614.  Tulos oikeuttaa hallitilastossa toiseen sijaan. Tilastot elävät, mutta mestaruudet säilyvät. Lehtiö juoksi Tampereella myös 200 metriä. Alkuerissä hän kellotti 25,94.

SM-halleissa kilpaillaan kokonaiskilpailussa, johon lasketaan kaikkien lajien pisteet yhteen. Viiskasi oli Jyväskylän Kenttäurheilijoiden voittamassa ”Kultainen juoksija”- kilpailussa kymmenes.

Teksti : Juha Kylänpää

Kuvat:  Eemeli Kaartinen

5.2.-16.2. Tampere, SM-hallikilpailut:

N Pituus/LJ (15.2.) 1) Anne-Mari Lehtiö (-95) 6,14.

M 4x300 m (16.2.) 3) 2.21,20 (Leo Uusimäki, Tuomas Kaukolahti, Elias Jrad, Ville Lampinen).

M 400 m - ylipitkä rata/oversized (15.2.) 1. erä 3) Elias Jrad (-00) 50,68, 5) Atte Nevala (-02) 51,88; 3. erä 4) Ville Lampinen (-94) 48,65.

M Kolmiloikka/TJ (15.2.) 4) Tuomas Kaukolahti (-94) 15,17.

M Seiväs/PV (16.2.) 10) Leo Uusimäki (-98) 4,80.

N 200 m - ylipitkä rata/oversized Alkuerät (16.2.) 5. erä 4) Anne-Mari Lehtiö (-95) 25,94.

M 200 m - ylipitkä rata/oversized Alkuerät (16.2.) 2. erä 6) Elias Jrad (-00) 23,40.

Kultainen juoksija: JyväskKU 75, TampPy 52, HKV 37, HIFK 33, LappUM 23, LahdA 20, EspTa 20, OulPy 20, JoensKa 19, KU-58 17, EsboIF 16